Silkeborgmotorvejen åbnet: Nu klager naboer over støj

Naboerne klager nu over støj i forbindelse med åbningen af den nye Silkeborgmotorvej.

Det er ikke alle, der er lige glade for den nyåbnede Silkeborgmotorvej. Flere naboer har klaget over et højt støjniveau i forbindelse med åbningen af den nye motorvej. 

Foreløbigt har Vejdirektoratet modtaget to skriftlige klager fra utilfredse naboer. En af klagerne kommer fra Jens Bækmann, som føler sig snydt af Vejdirektoratet.

- Det var absolut ikke det, vi havde forventet, siger han.

Vejdirektoratet havde ifølge Jens Bækmann lovet, at der omkring Silkeborgmotorvejen skulle stå 4,5 meter høje støjskærme.

- Men efterfølgende fik de konstateret, at det kun var halvanden meter, der var kommet op, siger han.

De skriftlige klager skal nu behandles i Vejdirektoratets ekspropriationskommission, der håndterer erstatningssager.

- Hvis de(ekspropriationskommissionen, red.) så mener, at der er noget om snakken, så kan de tilkende en erstatning, siger Mike Boesen fra Vejdirektoratet.

Mike Boesen påpeger, at der allerede er gjort en hel del for at dæmpe støjen ved Silkeborgmotorvejen. Blandt andet har man gravet motorvejen ned og sat støjskærme op mange steder.

- Vi skal huske på, at hvis vi også fik en henvendelse fra alle dem, der føler mindre støj, så ville det være mange. Men det er klart, at vi jo først og fremmest hører fra dem, som ser, at der er et problem, siger han. 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.