Silkeborgenser vandt 15 millioner: Jeg skal virkelig lære at ødsle lidt

En anonym kok fra Silkeborg har lært, at det kræver noget tilvænning at gå fra lønslave til mangemillionær.

Et såkaldt Plus-abonnement på Lotto endte med at blive en rigtig god investering for en silkeborgensisk kok i 40’erne. 

quoteHvis de synes, jeg forandrer mig, så skal de bare give mig en lammer.

Lotto-vinder fra Silkeborg

Det udmøntede sig for nogle måneder siden, da han kunne hæve en af de helt store gevinster. Intet mindre end 15 millioner danske kroner.

- Jeg sad på arbejdet i en pause, da telefonen ringede. Normalt hvis jeg ikke kender nummeret, tager jeg den ikke, så det var helt tilfældigt, at jeg svarede. Det var jeg så pænt glad for, at jeg gjorde bagefter, fortæller manden med et grin.

Han fortæller også, at det var noget sjovere at komme til møde i banken end normalt. Han blev ikke spist af med papkrus, men i stedet inviteret op i et stort mødelokale, hvor han fik kaffen serveret i ægte porcelænskopper.

Livet som millionær

Gevinsten har indtil videre resulteret i en ny og stor bil til den glade vinder, men gevinsten kom som et kæmpe chok, og kokken skal vænne sig til sin nye millionærstatus.

- Jeg har aldrig haft mange penge. Altså, jeg har ikke sultet, men man tjener jo ikke alverden som kok. Jeg har derfor altid været meget omhyggelig med mine penge og har aldrig brugt mere, end jeg havde. Så jeg skal virkelig lære at ødsle lidt, fortæller han.

Det skal dog ikke bliver for meget, og manden ser helst, at pengene ikke ændrer ham. Derfor har han givet sine venner klar besked.

- Jeg har sagt til dem, at hvis de synes, jeg forandrer mig og bare nærmer mig at blive en snob, så skal de give mig en lammer, siger manden.

Fremtidsplaner

Til trods for, at man med så mange millioner sagtens kunne vælge at gå på pension. Så har silkeborgenseren valgt at fortsætte på sin arbejdsplads, hvor han arbejder som kok for sin bedste ven.

Nogle af kollegaerne havde væddet om, hvornår han ville stoppe, men kokken er glad for sit arbejde og sine kollegaer.

- Hvad i alverden skulle jeg også bruge al den tid til. Jeg tror, man bliver lidt sær, hvis man ikke har noget at tage sig til, siger lotto-vinderen.

Manden har ikke kone, kæreste eller børn, så det er venner og anden familie, der bliver forkælet. Vennerne tager han med på fodboldture, og så har han haft hele familien med til London.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Kultur.