Silkeborgenser spurter sig til nyt DM-guld i linjeløb

Emma Norsgaard åbnede spurten i sidste sving, og den 21-årige rytter fra Silkeborg kørte først over målstregen.

Emma Norsgaard fra Silkeborg har vundet DM-guld i linjeløb

Cykelrytteren Emma Norsgaard kan igen kalde sig dansk mester i linjeløb. Søndag kom hun først over målstregen i Middelfart efter at have tilbagelagt de 105 kilometer en håndfuld cykellængder hurtigere end konkurrenterne i en udbrydergruppe.

Det er anden gang i karrieren, at den 21-årige silkeborgenser vinder DM i linjeløb. Hun vandt også DM i 2016.

Emma Norsgaard kunne juble, da hun passerede målstregen som den første.

Syv i kamp om guldet

Inden den sidste rundstrækning i området omkring Middelfart var der ikke tvivl om, at danmarksmesteren skulle findes blandt frontgruppens syv ryttere: Emma Norsgaard, Julie Leth, Cecilie Uttrup Ludwig, Pernille Mathiesen, Marita Jensen, Birgitte Krogsgaard og Trine Andersen

Fraværende i den forreste gruppe var lidt overraskende den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen. Hun blev ramt af en tidlig punktering, og de sidste to års danmarksmester lå derfor alene bag de forreste og var tre minutter fra at være med, da det hele skulle afgøres. I stedet kørte hun næsten hele løbet som en enkeltstart.

Med fem kilometer til mål forsøgte rytterne i frontgruppen på skift at stikke afsted, men hvert angreb blev hurtigt neutraliseret.

I sidste sving åbnede Emma Norsgaard spurten, og så kunne konkurrenterne ikke følge med den kommende Movistar-rytter. Julie Leth tog andenpladsen, mens mens Cecilie Uttrup Ludwig blev nummer tre.

Løbet blev gennemført under afvekslende vejrforhold. I perioder regnede og blæste det, mens andre perioder blev kørt i solskin og læ på den som udgangspunkt våde asfalt.