Silkeborgenser sigtet for omfattende cyberangreb

Midt- og Vestjyllands Politi har sigtet en mand fra Silkeborg for det de kalder "et større omfang" af cyberangreb i ind- og udland.

Midt- og Vestjyllands Politi sigter en 20-årig mand fra Silkeborg for omfattende cyberangreb i Danmark og udlandet. 

Cyber-angrebene har været rettet mod både offentlige og private hjemmesider og var alle med hvalaktivisme og dyreaktivisme for øje, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Ifølge dr.dk kom sagen frem forleden, da finske medier reporterede om en dansker, der skulle være indblandet i angreb mod hjemmesider i Finland, Norge, Danmark og muligvis U.S.A. Både finsk politi og det amerikanske FBI har bidraget til efterforskningen i sagen.  

Som et resultat af efterforskningen har Midt- og Vestjyllands Politi torsdag den 25. august anholdt en 20 årig mand bosiddende i Silkeborg Kommune, der under de foretagne angreb benyttede navnet ”RektFaggot”, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet har ransaget den 20-åriges hjem. Manden er blevet anholdt og afhørt, men er nu løsladt.  Politiet sigter manden efter to paragraffer i straffeloven, der tilsammen har en strafferamme på 8 års fængsel. 

 

FAKTA OM DDoS angreb

Et DDoS (Distributed Denial of Service) angreb er et ondsindet forsøg på at lukke et websted eller web-server ned ved at belaste dennes båndbredde.

Hackere kan arrangere et angreb via fjernadgang ved at instruere en gruppe af inficerede computere kendt som botnets til gentagne gange at kontakte en webside eller server.

Hackere kan bruge malware og trojanske vira til at bringe pc'er i et botnet. Denne pludselige vækst i web-trafikken kan forårsage at en hjemmeside arbejder langsommere eller lukker helt ned.

Kilde: Rigspolitiet