Silkeborgenser med i regeringens nye Ungeklimaråd

Klimaministeren har netop præsenteret de 10 unge, der skal udgøre det nye Ungeklimaråd. De unge skal give ministeren input til, hvordan klimaudfordringerne skal løses.

Næsten 400 unge har ansøgt om en plads i Energi- forsynings- og klimaministeriets nye Ungeklimaråd, og de ti medlemmer er nu fundet.

quoteDet er vigtigt, at vi får inddraget de unge i arbejdet med at finde fremtidens klimaløsninger.

Lars Chr. Lilleholt, Energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre.

- Den overvældende interesse for Ungeklimarådet har bekræftet mig i, at det er vigtigt, at vi får inddraget de unge i arbejdet med at finde fremtidens klimaløsninger. Det store ansøgerfelt har samtidig givet mig mulighed for at sammensætte et yderst kvalificeret Ungeklimaråd, som jeg forventer mig meget af, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, Venstre.

20-årige Sofie Winge-Petersen fra Silkeborg er én af rådets nye medlemmer. Hun er uddannet på Silkeborg gymnasium, men holder sabbatår nu, hvor hun arbejder som lærevikar.

- Jeg er rigtig glad, men jeg føler samtidig også, at der ligger der et stort pres på mig og hele gruppen nu. Alle dem, der har fået afslag, kunne sikkert også have gjort et stort stykke arbejde. Derfor vil jeg gøre alt for at leve op til min plads, siger Sofie Winge-Petersen.

Sofie Winge-Petersen er 20 år og fra Silkeborg. Og så er hun nyt medlem af det nye ungeklimaråd

En god repræsentant

Meningen med Ungeklimarådet er, at de unge kan komme med alle deres kreative ideer til, hvordan man fremover skal løse klimaudfordringerne.

quoteJeg glæder mig til at få politisk indflydelse.

Sofie Winge-Petersen, medlem af Ungeklimarådet

Sofie Winge-Petersen har altid haft en stor interesse for netop klimaet, og hun glæder sig til at blive endnu klogere på området, og til at være med hos dem der bestemmer.

- Jeg har aldrig selv været sådan en ultra-klimaaktivist, men jeg vil rigtig gerne lære meget mere om det. Og jeg glæder mig til at få politisk indflydelse ved at snakke med både de unge og politikerne, siger hun.

Formand for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget, Venstres Thomas Danielsen, er yderst tilfreds med den nye midt- og vestjyske repræsentant. Hun har allerede mange af de værdier, som det nye Ungeklimaråd skal indeholde.

- Når vi er faldet over Sofies ansøgning, så er det fordi, hun blandt andet har været meget engageret i gymnasiet, hvor hun har mobiliseret folk i miljøgrupper, engageret folk i FN’s verdensmål og lavet start-up-virksomheder med plastmaterialer. Så Sofie er egentlig ikke bare en, der har engageret sig selv, men hun har også engageret en masse andre, og det har vi været meget imponeret over, siger Thomas Danielsen.

De ti medlemmer er alle mellem 18 og 29 år, og de er som udgangspunkt udpeget for en etårig periode.

Sofie Winge-Petersen fortalte i TV MIDTVESTs studie om sin interesse for klimaet.

Medlemmer af Ungeklimarådet