Silkeborg vinder 5-0 i Conference League

Europa-drømmen lever videre i Silkeborg efter en storsejr over rumænske FCSB.

Der var stor jubel i Silkeborg til aften.

Silkeborg IF udspillede FCSB i Conference League på eget græs.

Midtjyderne vandt 5-0 over det fallerede storhold, der tidligere gik under navnet Steaua Bukarest.

Igennem 90 minutter spillede Silkeborg IF blændende fodbold, men fik også pladsen til det af et FCSB-hold, der havde valgt at spare syv af holdets stamspillere og ladet dem blive i Rumænien.

I perioder splittede silkeborgenserne rumænerne ad med deres hurtige kombinationer og direkte spil. Derfor var det også helt fortjent, at Silkeborg vandt stort.

Med sejren rykker holdet fra Søhøjlandet op på gruppens tredjeplads med tre point efter tre kampe. Dermed er silkeborgenserne kun ét point efter det belgiske storhold Anderlecht på andenpladsen.

Startede som lyn og torden

Silkeborg kunne allerede efter tre minutter bringe sig foran i opgøret. Silkeborgs midtbanespiller Anders Klynge rev sig fri feltet og prikkede et fladt indlæg i netmaskerne.

Bare fem minutter senere stod det minsandten 2-0 til Silkeborg, da kantspilleren Kasper Kusk forsøgte sig udefra og passerede FCSB-målmand Stefan Tarnovanu.

Det blev også 3-0 til Silkeborg inden pausen, da angriberen Nicklas Helenius scorede sikkert på et straffespark.

I anden halvleg fortsatte billedet fra de første 45 minutter. Silkeborg var fortsat dominerende og udbyggede også holdets føring til 4-0 på et mål af den islandske midtbanespiller Stefán Thórdarson efter 58 minutter.

Det sidste mål i kampen stod den indskiftede angriber Tonni Adamsen for, da han kort tid efter scorede tæt under mål til 5-0.