Silkeborg vil hypnotisere ledige

Silkeborg Kommune vil i samarbejde med Aalborg Universitet tilbyde hypnose til 50 ledige i forbindelse med et forskningsprojekt.

Arkivfoto
Arkivfoto

Det bliver brugt i forbindelse med at bekæmpe stress, angst og rygestop. Nu vil Silkeborg Kommune samarbejde med Aalborg Universitet i en projekt, der skal undersøge, om hypnose også kan bruges til at hjælpe ledige, der har eftervirkninger af piskesmæld og hjernerystelse, eller som er blevet senhjerneskadede.  

Bag projektet står cand.psych. og ph.d. Jonas Lindeløv fra Aalborg Universitet, som tidligere har påvist stor effekt af hypnosebehandling af netop senhjerneskadede og andre med symptomer som smerter, træthed og problemer med hukommelse og koncentration. Alle deltagere i forskningsprojektet oplevede fremgang og fik nemmere ved at klare sig både hjemme og på en arbejdsplads.

- Vi har fået chancen for at give en gruppe ledige et tilbud, som i tidligere forsøg på Aalborg Universitet har vist sig at være meget effektivt. Samtidig kan vi bidrage til forskning i, hvordan man hjælper mennesker med forskellige former for hjerneskade og dermed forbedrer den måde de fungerer i dagligdagen og deres tilknytning til arbejdsmarkedet, udtaler formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg Kommune Ivan Greve (S) i en pressemeddelelse.

I Silkeborg vil projektet omfatte 25 ledige, som har dokumenteret senhjerneskade efter slagtilfælde, og 25 med følger efter eksempelvis hjernerystelse eller piskesmæld.

Deltagerne vil blive hypnotiseret flere gange over en måned og blive testet både før og efter hypnosen.