Silkeborg vil have kunstgræs trods kritik

Silkeborg IF's nye stadion skal stå færdigt i 2016, og det kan meget vel blive med en kunstgræsbane. Det til trods for, at mange ligaspillere er imod det.

I TV MIDTVEST's Fodboldmagasin 4:4:2 var tre ligaspillere i sidste uge slående enige om, at kunstgræsbane er en rigtig dårlig idé. Alligevel lader det til, at Silkeborg IF's kommende hjemmebane, der har fået navnet JYSK Park, vil blive lavet af netop kunstgræs.

- Jeg ved godt, der er mange følelser involveret, men jeg vil gerne have en kunstbane, fordi en traditionel græsbane giver nogle udfordringer i vintermånederne, forklarer Silkeborg IF's administrerende direktør, Kent Madsen, til Tipsbladet.dk.

Han peger også på, at det med en græsbane kun er klubbens førstehold, der kan bruge banen, mens en kunstbane vil komme både klubbens reserve- og ungdomshold til gode.

Slider på kroppen

Farum Arena, der til dagligt huser FC Nordsjælland, er eneste klub herhjemme, der afholder ligakampe på kunstgræs.

FC Midtjyllands forsvarsspiller, Francis Dickoh, der selv har en fortid i Farum, mener, at kunstgræs kan være et godt alternativ. Men han hører også om utilfredse spillere.

- Jeg ved, at nogle af FC Nordsjællands ældre spillere heller ikke selv er tilfredse med banen. Banen slider lidt hårdere på kroppen end en almindelig græsbane,  fortalte han i sidste uge til Fodboldmagasinet 4:4:2.

Kritikken skræmmer dog ikke Kent Madsen.

- Jeg så godt kampen (mellem FCN og AaB, red.), men vi kan jo også finde eksempler på græsbaner, hvor forholdene er dårlige, og spillerne ikke kan stå fast. I forhold til kunstbaner er man jo også blevet bedre til at lave dem, siden den blev anlagt i Farum. Vi researcher og hører erfaring med de nyeste kunstbaner, siger Silkeborg-direktøren.

Beslutningen om JYSK Parks underlag skal Silkeborg IF tage i samarbejde med Silkeborg Kommune. Kent Madsen forventer, at det bliver i forsommeren 2015.