Silkeborg ude af pokalturneringen efter drama mod AC Horsens

Der skulle forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, før Horsens slog Silkeborg i kvartfinalen.

Silkeborg er efter nederlag til AC Horsens ude af pokaltuneringen.

Torsdag aften var Silkeborg IF på besøg hos AC Horsens i pokalkvartfinalen.

Og begge holds fans måtte holde vejret længe. Først efter forlænget spilletid og en lang straffesparkskonkurrence kunne Horsens booke billetten til semifinalen i turneringen.

Den ordinære spilletid endte 1-1 på mål af Horsens' Rune Frantsen og Silkeborg-anføreren Emil Madsen.

Filip Lesniak blev skurken for Silkeborg, da han til slut brændte i straffesparkskonkurrencen, mens 21-årige Peter Therkildsen efterfølgende sikrede hjemmeholdet avancementet.

Dermed er alle de fire hold til pokalturneringens semifinaler fundet. Foruden Horsens er Sønderjyske, AaB og AGF videre i turneringen.

Kamp med få chancer

Inden den forlængede spilletid og straffesparkskonkurrencen i Horsens var holdene dog igennem 90 minutters tempoløst og chancefattigt spil. Hjemmeholdet lagde bedst fra land, og godt 20 minutter inde i kampen fandt Hallur Hansson på fornem vis Rune Frantsen, der bragte Horsens i front.

Ingen af holdene fik efterfølgende for alvor spillet sig frem til de store chancer, og især Silkeborg havde det svært. Derfor kom udligningen også lidt ud af det blå små 20 minutter før tid.

Svenn Crone tog et træk på højrekanten af feltet og lagde flot op til Emil Madsen, der havde taget et dybt løb og fik godt ramt på bolden.

Silkeborg IF målmand, Romo redder et starffe i kvartfinalen.

Afgørelse på niende straffespark

I den forlængede spilletid vågnede begge mandskaber mere op og spillede sig frem til flere store chancer. Ingen af dem gav dog mål, og så måtte keeperne for alvor tage arbejdshandskerne på.

Hverken Matej Delac i Horsens-målet eller Silkeborgs Rafael Romo fik dog for alvor vist sig frem, og derfor blev kampen først afgjort på det niende straffespark.

Horsens møder Sønderjyske i semifinalen. Den anden pokalsemifinale står mellem AaB og AGF.