Silkeborg-træner inden topbrag: - Vi skal gøre, som vi plejer

Stadion i Silkeborg er stort set udsolgt, når Silkeborg IF og Viborg skal spille om oprykning til Superligaen.

Der bliver helt fyldt på lægterne, når Silkeborg IF og Viborg FF i aften tørner sammen i en direkte duel om førstepladsen i første division. Silkeborg IF oplyser at alle 10.000 billetter er revet væk.

- Det er faktisk lidt vildt, at vi kan lave en udsolgt JYSK Park i næstbedste række. Vi var godt klar over, at den her kamp mod Viborg var stor, og derfor lavede vi en ambition om, at vi skulle se, om vi kunne samle 6000 tilskuere, hvilket i sig selv ville have været fantastisk. Men det er gået over al forventning, siger Kent Madsen, adm. direktør, Silkeborg IF.

quoteDet bliver fantastisk at opleve intensiteten. Men det bliver også vigtigt at bevare roen og overblikket, så vi kan være snu nok til at hente alle tre point.

Michael Hansen, cheftræner, Silkeborg IF

Silkeborg fører første division et point foran Viborg. Førstepladsen betyder direkte oprykning til ligaen. Det ligger et stort pres på begge klubber. Nok særligt på hjemmebaneklubben Silkeborg. Men træneren forholder sig helt rolig - han og holdet gør, som de plejer.

- Det bliver skønt at opleve JYSK park med masser af mennesker, og det bliver fantastisk at opleve intensiteten. Men det bliver også vigtigt at bevare roen og overblikket, så vi kan være snu nok til at hente alle tre point, skriver cheftræner Michael Hansen i en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Imidlertid handler det også om at finde det rigtige spændingsniveau. Er det for højt, bliver tingene for hektiske inde på banen. Derfor drejer det sig for os, der er direkte involveret i kampen, om at gøre tingene, nøjagtigt som vi plejer. Det er der stor tryghed i, og følelsen af at være velforberedt og vide, hvad vi skal, kan hjælpe os i situationer, hvor tingene risikerer at koge over inde på banen.

Michael Hansen og den øvrige trænerstab omkring SIF har brugt dagene efter Thisted-sejren til at forberede spillerne til aftenens topkamp mod Viborg. Og en del af forberedelserne har bestået i at gøre tingene, nøjagtigt som de plejer at blive gjort.

- De seneste dage har vi for alvor mærket omgivelsernes interesse for den kamp, vi står overfor. Jeg ville da også lyve, hvis jeg påstod, at aftenens kamp er en kamp som alle andre. Spillerne mærker naturligvis opmærksomheden fra omgivelserne, når de er på indkøb, henter børn eller går en tur i gågaderne, siger Michael Hansen i GO KAMP.

Hør Silkeborg IFs direktør fortælle om den store aften på hjemmebane.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.