Silkeborg tænder gadelyset igen

Kommunen sparer så meget på elregningen ved at bruge LED-lamper, at der nu er råd til at lade lyset brænde om natten (arkivfoto).

Politikerne i Silkeborg Kommune har besluttet atter at tænde for gadelyset i aften- og nattetimerne.

Lyset blev slukket i en stor sparerunde i 2010 (bortset fra ved de mest trafikerede veje), da politikerne skulle finde besparelser for i alt 250 millioner kroner. Men nu har kommunen sparet så mange penge på elregningen ved at bruge LED-lamper, at der er råd til at tænde igen.

- Nogle frygtede, at de slukkede gadelamper ville give flere færdselsuheld og flere indbrud. Det skete heldigvis ikke, men gadelyset betyder meget for, om man føler sig tryg - især i de mere stille områder og også i trafikken. Det var en nødvendig besparelse, og det har været en hård periode, men derfor glæder vi os ekstra meget til at tænde lyset igen, siger formanden for kommunens Vej- og Trafikudvalg, Frank Borch-Olsen (K), i en pressemeddelelse.

Silkeborg Kommune har de seneste år skiftet 12.000 af 17.000 lysarmaturer ved vejene til LED, og flere udskiftninger er på vej. Det sparer hvert år 1,3 millioner kroner på elregningen - og 0,8 millioner kilowatt-timer svarende til 380 ton CO2.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Miljø.