Silkeborg taber årets første kamp til nordjyder

Med to mål af Kasper Kusk i anden halvleg hentede Aab en 2-0-sejr over Silkeborg.

Budskabet fra Silkeborg IFs fans inden dagens kamp var helt klart.

Silkeborg IF fik en skidt start på forårssæsonen i Superligaen, da holdet på hjemmebane tabte til AaB med 0-2.

Kasper Kusk, der normalt er at finde på højre kanten, var i søndagens kamp valgt som spidsangriber for AaB, og det skulle vise sig at være kampafgørende.

Med to scoringer viste Kasper Kusk tegn på, at han muligvis kan udfylde tomrummet efter salget af angriberen Mikkel Kaufmann til FC København.

Trods vinden var kampen på kunstgræsset på Jysk Park en velspillet affære, hvor Silkeborg-bagkæden ikke kunne stå imod AaB's dybe stikninger.

Med sejren rykker AaB forbi Randers og op på en foreløbig femteplads i Superligaen, efter kronjydernes kamp mod AGF blev udsat.

Kasper Kusk scorede begge mål for Aab.

Lang vej til overlevelse

Silkeborg har efter 21 kampe nu seks point op til Esbjerg på Superligaens 13.-plads.

Silkeborg kom dog bedst ud af starthullerne og tilspillede sig kampens første chancer, hvorefter AaB overtog spillet.

Begge mandskaber spillede sig til fine målchancer, men den sidste skarphed i afslutningerne udeblev, og holdene måtte derfor gå til pause med 0-0.

Men blot 20 sekunder inde i anden halvleg viste Kasper Kusk målnæse, da han modtog en lang dybdebold fra holdkammerat Patrick Olsen.

Med en flot førsteberøring fik han kontrol over bolden, og med en flad afslutning bragte han nordjyderne foran med 1-0.

Efter en times spil fandt endnu en stikning Kasper Kusk, som alene med Silkeborg-målmand Rafael Romo sparkede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Efter scoringen var der optræk til flere AaB-mål, men blandt andet et hævet flag fra linjedommeren var i vejen for yderligere scoringer.