Silkeborg rykker ud af Superligaen efter én sæson

Silkeborg tabte søndag 2-1 hjemme mod Sønderjyske og kan ikke længere overleve i Superligaen.

Silkeborg rykker som den første klub i denne sæson ud af Superligaen. Det blev en kendsgerning, da søndagens hjemmekamp mod Sønderjyske blev tabt 2-1.

Dermed må oprykkeren indstille sig på at skulle tilbage i 1. division.

Med resultatet er der således 13 point op til netop Sønderjyske i nedrykningsspillets pulje 1, og med tre runder tilbage kan Silkeborg ikke komme væk fra sidstepladsen.

Rødt kort blev dyrt

Silkeborg var ellers længe på vej mod sejren, men et rødt kort til forsvarsspilleren Kees Luijckx efter 68 minutter blev dyrt, da Sønderjyskes Eggert Jonsson og Anders K. Jacobsen efterfølgende fik scoret.

Sønderjyske rykkede med sejren forbi Lyngby og ligger før Lyngbys kamp mandag mod OB til overlevelse i Superligaen. De to hold har lige mange point, men Sønderjyske har den bedste målscore.

Efter en livlig start i søndagens kamp blev Silkeborgs anfører Mads Emil Madsen efter et kvarter spillet fri i feltet, og han kunne nemt sende bolden fladt i nettet til 1-0.

Fem minutter efter scoringen kom gæsternes angriber Anders K. Jacobsen til et par gode chancer i løbet af få minutter, men Silkeborg-målmand Rafael Romo reddede i begge tilfælde.

Efter en halv time følte Silkeborg sig snydt for et straffespark, da angriberen Junior Brumado faldt i feltet efter en duel med Sønderjyske-forsvarer Stefan Gartenmann, men dommerens fløjte forblev tavs.

Det livlige spil fortsatte efter pausen, hvor der var optræk til pæne muligheder i begge ender.

Silkeborgs Kees Luijckx blev 20 minutter efter pausen udvist for sit andet gule kort, og der gik ikke længe, før Sønderjyskes Eggert Jonsson fik skrabet bolden over stregen til 1-1.

Kort før tid sikrede Anders K. Jacobsen sejren med et mål på straffespark.

Silkeborg jagtede derfra en udligning, men forgæves trods et godt frisparksforsøg i sidste sekund.