Silkeborg-pige vinder VM-Sølv i Bergen

Emma Norsgaard kørte sig til VM-sølv i Bergen i juniorernes linjeløb. Danskeren kom i mål som nummer to efter at have kørt 76,4 kilometer.

Den danske cykelrytter Emma Norsgaard kan tage en sølvmedalje med hjem fra juniorkvindernes linjeløb ved VM i cykling, der køres i norske Bergen. Danskeren kom i mål som nummer to efter at have kørt 76,4 kilometer.

Hun var dog ikke i spil til en guldmedalje, da italieneren Elena Pirrone holdt forfølgerne stangen og kørte først over målstregen i et flot soloridt. Efterfølgende kunne danskeren alligevel stå med glædestårer i øjnene i et tv-interview med TV2 Sport.   

quoteJeg er ked af, at vi ikke kom til at spurte om guldmedaljen, men jeg er virkelig glad for min sølvmedalje

Emma Norsgaard til tv-stationen

- Jeg er ked af, at vi ikke kom til at spurte om guldmedaljen, men jeg er virkelig glad for min sølvmedalje, siger en tydelig rørt Emma Norsgaard til tv-stationen.   

I spurten om de sekundære medaljer åbnede den 18-årige dansker tidligt, og det viste sig at være den rette taktik. Hun blev ført frem til finalen af holdkammeraten Caroline Bohé, som dog ikke var med på opløbsstrækningen.

- Hun kørte helt fantastisk for mig til sidst, og jeg kunne ikke have gjort det uden hende, siger Emma Norsgaard.   

Hun vandt DM-guld for seniorer i 2016, hvor hun kom i mål foran Amalie Dideriksen.
Norsgaards sølvmedalje er den anden individuelle danske medalje ved VM i Bergen. På herrernes U23-enkeltstart vandt Mikkel Bjerg suverænt VM-guld i mandags.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.