Silkeborg overrasker og bryder udebanekompleks mod OB

Silkeborg fik sin første udebanesejr i denne sæson, da holdet overraskende slog OB 2-1 i årets sidste kamp.

Silkeborgs Marc Rochester Sørensen (tv) og OB's Izunna Uzochukwu (th) under ALKA Superliga kampen OB - Silkeborg i EWII Park i Odense.

I årets sidste kamp vandt Silkeborg overraskende 2-1 på udebane imod OBI Alka Superligaen. Silkeborgs svenske Gustaf Nilsson blev dobbelt målscorer og OB's Kenneth Emil Petersen reducerede i tillægstiden.

OB styrede ellers spillet det meste af kampen, men manglende skarphed og kvalitet var afgørende for fynboernes spil.

Sejren var Silkeborgs første på udebane i denne sæson. Med tre point med hjem til Jylland overvintrer Silkeborg på tiendepladsen med 20 point for 19 kampe.

Nederlaget betyder, at OB overvintrer med 25 point lige uden for top-6, der er holdets målsætning. Dermed gik fynboerne glip af den bedste efterårsplacering i fem år.

Kampen startede hårdt ud med gode chancer til begge hold. OB dominerede boldbesiddelsen, mens Silkeborg truede på omstillinger.

Efter otte minutter sparkede Silkeborg-angriberen Gustaf Nilsson bolden i sidenettet, og kort efter tordnede Izunna Uzochukwu bolden på overliggeren i den anden ende.

Herefter røg intensiteten ud af halvlegen. OB dominerede fortsat og var mest truende på dødbolde, hvor både Frederik Tingager og Kenneth Emil Petersen havde gode hovedstødsmuligheder, dog uden at blive rigtigt farlige.

I anden halvleg startede Silkeborg langt bedre ud, og efter ti minutters spil blev jyderne belønnet.

Robert Skov sendte et hjørnespark ind til forreste stolpe, hvor angriberen Gustaf Nilsson var på plads og headede bolden i kassen.

OB overtog derefter spilstyringen igen og pressede hårdt på for en scoring.

Men i stedet scorede Gustaf Nilsson til 2-0 i overtiden. Igen på et fint indlæg af Robert Skov.

Blot to minutter senere reducerede OB's Kenneth Emil Petersen til 1-2 på et hovedstød efter et frispark af Ryan Laursem. Få sekunder senere fløjtede dommeren kampen af.