Silkeborg lander europæisk mesterskab: - Det er lidt uvirkeligt

Mesterskaberne i kano- og kajakmaraton skal foregå på Silkeborg Langesø.

De er knapt blevet færdige med at afholde VM i curling på is, før Silkeborg igen skal forberede sig på et stort mesterskab i byen. Denne gang afløses isen dog af vand.

quoteDet er en unik situation

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark

I 2022 bliver byen vært for EM i kano- og kajakmaraton. Det skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig glad for, at vi kan bringe EM maraton til Silkeborg. Vi har i Danmark, og i særdeleshed i Silkeborg, en lang og stolt maraton-tradition. Tour de Gudenaa - et af de ældste og længste maratonløb - har haft Silkeborg som omdrejningspunkt i flere end 50 år. EM tilbyder vores dygtige kano- og kajakroere den helt usædvanlige mulighed for at optræde på hjemmebane med et hjemmepublikum i ryggen, lyder det fra formand for Dansk Kano og Kajak Forbund, Ole Tikjøb, i pressemeddelelsen.

Mesterskaberne skal foregå på Silkeborg Langesø.

Lokalt håb i Silkeborg

I Silkeborg Kajakklub er der stor glæde over at få EM i kano- og kajakmaraton til Danmark.

Klubben har stolte traditioner, og en af dem, der kan være med til at løfte disse traditioner, er Thorbjørn Rask, der er klubbens dobbelte U18-verdensmester på maratondistancen i ener- og toerkajak.

- Det bliver vildt fedt at få lov til at ro mesterskabet på hjemmebane. Det er lidt uvirkeligt for mig med sådan et stort, internationalt mesterskab lige her midt i Silkeborg. Det bliver en sand fornøjelse at kæmpe om mesterskabet på hjemmebane. Jeg ser meget frem til det, udtaler han i pressemeddelelsen.

SE OGSÅ: Danmarksmesterskaberne i kano og kajak blev for 20. gang afholdt i Holstebro, hvor kajakklubben Pagaj var vært.

Tre mesterskaber til Danmark

Sport Event Denmark deler den glæde, som Silkeborg Kajakklub har for mesterskabets afholdelse i Danmark.

En succesfuld eventstrategi har gjort, at Danmark i årene 2021, 2022 og 2023 skal afholde sprint VM i 2021 i Bagsværd, maraton EM i 2022 i Silkeborg og maraton VM i 2023 i Trekantsområdet.

- Det er en unik situation, at Danmark tre år i træk får mulighed for at være vært for nogle af kano og kajaksportens mest betydningsfulde mesterskaber, udtaler Sport Event Denmarks direktør, Lars Lundov, i pressemeddelelsen.

Året 2021 markerer, at Dansk Kano og Kajak Forbund bliver i 100 år.

SE OGSÅ: Lasse Bøgh krydser vestkysten i kajak i hans bestræbelser på at sejle hele landet rundt.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.