Silkeborg-læge står bag unik pille til danske OL-deltagere

Silkeborg-lægen Thøger Persson Krogh har sammen med Team Danmark udviklet kapsler, der skal forebygge maveonde hos sejlere og roere ved OL I Rio.

 Vandet omkring Rio de Janeiro er flere steder møgbeskidt og forurenet med kloakvand.

En bakteriesuppe, der i værste fald kan sende roere og sejlere ud af OL med et alvorligt maveonde.

Men det kan helt nye og banebrydende bakterie-kapsler måske være med til at forebygge hos de danske atleter. Det skriver Midtjyllands Avis.

Der er tale om individuelle bakterie-kapsler, der er "skræddersyet" til de enkelte idrætsfolk ud fra deres egen afføring, og som læge på Regions-hospitalet Silkeborg, Thøger Persson Krogh, har været med til at udvikle i samarbejde med Team Danmark.

- Med de her piller udvikler atleterne en bakterieflora, der er stærk og styrker dem mod udefrakommende bakterier, forklarer Thøger Persson Krogh.

 

En afgørende rolle

Bakterie-piller er et helt nyt og forebyggende middel, som Danmark aldrig tidligere har taget i brug.

Thøger Persson Krogh vurderer, at medicinen kan få afgørende betydning for de danske sejlere og roere.

- Det er svært at undgå, at vand sprøjter op, når man sidder i båden, og vi ved, at vandet omkring Rio visse steder er meget bakteriefyldt, siger Thøger Persson Krogh og fortsætter:

- Kommer vandet ind i kroppen, kan det få alvorlige konsekvenser og man risikerer at blive syg og sengeliggende og i værste fald udgå af konkurrencerne.

Indtil videre har Team Danmark holdt kortene tæt til kroppen for at undgå, at andre OL-konkurrenter skulle gøre dem kunststykket efter og selv udvikle bakterie-kapsler.

Så vidt vides, er det lykkedes - og de danske roere og sejlere kan derfor allerede nu have et lille forspring, når der for alvor skal konkurreres på vandet i Brasilien.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.