Silkeborg Kommune mangler flygtninge

Manglende flygtninge i Silkeborg giver problemer i kommunen, hvor det var forventet, at antallet af medarbejdere skulle stige.

Op mod 1000 flygtninge var ventet i Silkeborg i starten af året. Men i dag er blot 159 kommet til byen. Derfor står kommunen med et stort problem i forhold til at justere personale, beboelse og skole til opgaven, skriver Danske Kommuner.

– Der er langt fra kommet så mange, som vi havde regnet med. Vi troede, at vi stod med en meget alvorlig udfordring, og derfor lejede vi hele Hotel Impala. Vi var også klar til at bygge barakker og pavilloner, siger Jørgen Skovhus Haunstrup, der er beskæftigelseschef i kommunen.

På Hotel Impala i Silkeborg står omkring 50 værelser ledige. Kommunen har ellers lejet hotellet med 60 værelser i tre år, hvor det var planen, at 363 flygtninge, som er kommunens kvote i år, skulle bo.  

Ansættelsesstop

Silkeborg Kommune havde regnet med hive flere medarbejdere ind som følge af de første flygtningetal. Skolechef i Silkeborg Kommune, Huno Kjærgaard, havde blandt andet regnet med, at han skulle ansætte nye lærere og pædagoger til modtagerklasserne.

– Vi skruede først op og gjorde klar til at etablere modtagerklasser. Nu går det så den modsatte vej, så vi skal trykke på standby. Vi skal hele tiden være klar til at håndtere udsvingene. Det er klart, at der er økonomiske omkostninger forbundet med at have et beredskab stående klar, men vi ansætter ikke pædagoger og lærere til børn, der ikke kommer. Nu bruger vi det mindre pres til at opruste og opbygge kompetencer hos de lærere og pædagoger, der skal indgå i modtagerklasserne, siger han.

I kommunens beskæftigelsesafdeling, hvor den samlede integrationsindsats foregår, har man også bremset op i forhold til ansættelser.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.