Silkeborg IF tilbage i Superligaen

Silkeborg IF er netop rykket op i Superligaen. SIF var bagud 0-1 i Horsens, men et drømmemål af Robert Skov satte fut i Silkeborgs oprykningsfest.

Efter en enkelt sæsons fravær er Silkeborg IF tilbage i landets bedste fodboldrække efter sommerferien.

På næstsidste spilledag i 1. division sikrede østjyderne sig oprykning med en 3-1-sejr på udebane over allerede oprykkede AC Horsens. Det giver Silkeborg et forspring på syv point inden sidste runde, og dermed kan holdet ikke længere indhentes af forfølgerne.

Her kunne der ellers have ventet et direkte oprykningsbrag mod Vejle, hvis Silkeborg havde smidt point, og Vejle selv havde vundet over Lyngby. Den del klarede Vejle dog ikke, da holdet tabte 3-4 til Lyngby.

Heller ikke Vendsyssel, der kunne have draget fordel af et eventuelt Silkeborg-pointtab, formåede at vinde, da det på hjemmebane blev til 0-1-nederlag mod HB Køge.

Silkeborg rykkede ud af Superligaen sidste sommer efter en forfærdelig sæson, hvor klubben ikke vandt på hjemmebane og blot hentede 14 point i 33 kampe.

I 1994 vandt Silkeborg Superligaen.

Både Silkeborg og Vejle kom skidt fra start søndag eftermiddag. I det syvende minut scorede henholdsvis AC Horsens og Lyngby, men ved pausen var både Silkeborg og Vejle i spidsen med 2-1.

For Silkeborgs vedkommende var det blandt andet via et fantastisk frisparksmål fra 20-årige Robert Skov. Fra cirka 30 meter valgte offensivspilleren at skyde direkte på mål, og det viste sig at være en god idé, da bolden via overliggeren gik i mål.

Emil Scheel scorede 2-1-målet på en ripost før pausen, mens Martin Thomsen gjorde det til 3-1 i anden halvleg på straffespark.

- Vi sov lidt, da vi kom bagud 0-1, men så har vi en stjernespiller i Robert Skov, som scorede et dejligt mål. I anden halvleg var det lidt cruise control, siger Silkeborg-spilleren Simon Jakobsen til TV3 Sport.

Konkurrenten Vejle brugte anden halvleg på at smide sin 2-1-føring og var i stedet for bagud 3-2, før Christian Kudsk udlignende til 3-3. Vejle satsede i håb om at score et sejrsmål, men det blev Lyngbys Frederik Gytkjær, som blev matchvinder i kampen.

Søndagens resultater betyder, at Lyngby vinder 1. division. Klubben har 64 point, mens både AC Horsens og Silkeborg har 60 point inden sidste spillerunde.