Silkeborg IF smed sejren på tre minutter

Esbjerg var længe bagud, men på to mål på kort tid fik vestjyderne sikret sig en 2-1-sejr mod Silkeborg.

Det blev endnu engang lige ved og næsten for Silkeborg IF.

Esbjerg kunne søndag rejse fra Silkeborg med en ekstremt vigtig sejr i bagagen. Esbjerg var ellers bagud, da der var spillet en time, men med to hurtige scoringer efter hinanden vendte vestjyderne kampen og vandt 2-1.

Med sejren trækker Esbjerg fra Silkeborg i bunden af 3F Superligaen og har nu seks point ned til Silkeborg på sidstepladsen.

Silkeborg-klubikonet Simon Jakobsen var med i startopstillingen for første gang siden 11. august, og han leverede en solid præstation i Silkeborg-forsvaret.

Det var småt med chancer i første halvleg. Silkeborg var i kontrol, mens Esbjerg havde store vanskeligheder med at få spillet til at hænge sammen.

Efter en halv times spil brød Silkeborg-kantspilleren Jeppe Okkels let igennem Esbjerg-forsvaret, og han serverede bolden for fødderne af topscorer Ronnie Schwartz, som let kunne bringe Silkeborg foran.

Ronnie Schwartz bragte SIF foran 1-0.

Ramte overliggeren

Esbjerg var nu tvunget til at komme frem på banen, men det kneb gevaldigt med at spille sig til chancerne.

Faktisk var gæsterne tættere på at score i eget net kort før pausefløjtet, men Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg hev en god redning op af hatten.

Det var også tæt på at blive 2-0 fem minutter inde i anden halvleg, da midtbanespilleren Mads Emil Madsen kom fri med Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet, men Esbjerg-keeperen leverede endnu en god redning.

Som halvlegen skred frem, tog gæsterne kontrollen, og Esbjerg-spillerne følte sig i flere situationer snydt for et straffespark.

Efter 67 minutter kom udligningen, da et indlæg fra højresiden fandt frem til midtbanespilleren Joni Kauko, som sikkert satte 1-1-målet ind.

Og blot tre minutter senere bragte Esbjerg sig foran, da Mohammed Dauda scorede til 2-1.

Silkeborg pressede på for at komme tilbage i kampen, men overliggeren var i vejen for, at værterne kunne få et uafgjort resultat.