Silkeborg IF sejrede i Lyngby

Gæsterne fra Silkeborg vandt fuldt fortjent 2-0 og skaber dermed fortættet spænding i toppen af rækken.

Der har ikke været megen snert af superligaklasse over topholdet Lyngbys spil i 1. division i dette forår. Torsdag leverede de kongeblå endnu en blod- og chancefattig forestilling på hjemmebane mod Silkeborg. Gæsterne vandt fuldt fortjent 2-0 på mål af Robert Skov og Nicolaj Agger og hoppede dermed op på en foreløbig andenplads i rækken.

Lyngby topper fortsat med 50 point, men Silkeborg har nu 42. På den tredje oprykningsplads ligger AC Horsens med 41 point, men med to kampe til gode i forhold til holdene over sig. Vejle og Vendsyssel følger efter med henholdsvis 40 og 38 point - begge også med kampe til gode.

Silkeborg kom bedst fra start i kampen og udnyttede en kraftig medvind til at lægge pres på topholdet. Lyngby kunne slet ikke få spillet til at fungere og forfaldt til lange afleveringer op mod den lille frontduo. Silkeborg markerede sig med et giftigt skud lige forbi ved Robert Skov, og lige før pausen måtte Andreas Larsen redde med en god fodparade. Lyngbys eneste afslutning i første halvleg var et harmløst skud efter 23 minutter.

I anden halvleg fik Lyngby vinden - som var holdets forklaring på den dårlige første halvleg - i ryggen. Det ændrede dog ikke det store, og Silkeborg sad på langt det meste. 12 minutter før tid brød gæsterne igennem i Lyngbys venstreside, og inde på midten stod Robert Skov helt fri til en let scoring. Lyngby havde en stor hovedstødsmulighed, men fire minutter før tid fjernede Nicolaj Agger enhver tvivl om det fortjente udfald med sin scoring til 2-0.

I efteråret vandt Lyngby rub og stub på hjemmebane, i foråret har det haltet gevaldigt med blot to point i nu tre kampe. Silkeborg er nu oppe på tre sejre i træk og fem kampe i træk uden nederlag. Nederlaget var Lyngbys første på Lyngby Stadion i denne sæson, men spillet viste tegn på dårlige tider forude.