Silkeborg IF forventer nedrykning

Fodboldklubben Silkeborg IF nedjusterer sit kvartalsregnskab og forventer at rykke ud af Superligaen til foråret.

Fodboldklubben Silkeborg IF konstaterer i en fondsbørsmeddelelse, at selskabets tilbagevenden til Superligaen har været historisk dårlig. Klubben har ikke vundet en eneste kamp og er derfor isoleret på en sidsteplads.

- Når man klarer sig så dårligt, så får man færre tv-penge end forventet, og det belaster vores situation, siger Kent Madsen, administrerende direktør i Silkeborg IF, til tvmidtvest.dk.

Ledelsen vurderer, at en nedrykning til landets næstbedste række er overvejende sandsynlig, og den sportslige målsætning derved ikke opfyldes.

- Målsætningen var at klare os, så vi kan blive i Superligaen. Men lige nu må vi erkende, det ser svært ud, og der er ikke noget, der peger i retning af, at det vendes, siger Kent Madsen.

Nedjusterer til underskud

Konsekvensen heraf bliver, at selskabet tilpasser fodboldforretningens omkostninger, lyder det i fondsbørsmeddelelsen. Her fremgår det, at klubben nedjusterer sit kvartalsregnskab fra 1. juli til 30. september som en konsekvens af de svage resultater på banen.

Klubben forventede et minus på mellem nul og fire millioner, men nedjusterer til et underskud på mellem fire og seks millioner før skat. Den forventer at opnå overskud inden for en kortere årrække, lyder det i meddelelsen.

I den øjeblikkelige superligastilling ligger Silkeborg sidst med fire point med en afstand på 10 point op til nedrykningsstregen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.