Silkeborg bruger millioner på ny belysning

Silkeborg Kommune vil nu bruge yderligere seks millioner kroner på at skifte gadelyset i hele kommunen til LED-belysning.

Silkeborg Kommune vil lægge seks millioner kroner oven i de i forvejen bevilgede tre millioner kroner til at udskifte gadebelysningen. 

Det betyder, at kommunen kan skifte de sidste 4200 gadelamper så kommunens i alt 19.000 lamper alle bliver med LED-dioder.

LED-lamperne bruger mindre strøm og skal ikke have skiftet pærer. Armaturet skal skiftes ud efter 18-20 år, men der er ifølge kommunen årligt sparet to millioner kroner på elregningen, og nogle af dem bliver nu brugt på mere lys i kommunen.

Alle lamper bliver tændt i områder, hvor der hidtil kun har været lys i hver anden lampe. Gadelyset blev slukket om natten i en sparerunde i 2010, men er nu tændt igen.

- Succesen er jo, at vi nu har mere lys, end før vi gik i gang med omlægningen og endda til billigere penge. Så historien endte godt, selv om det i en periode gjorde ondt, siger formand for Vej og Trafikudvalget Frank Borch-Olsen (K).

Udvalget anbefaler byrådet at øge bevillingen fra tre til i alt ni millioner kroner. Arbejdet med de sidste går i gang inden længe og slutter i 2017.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.