Silkeborg-borgmester regner stadig med at få butikscenter

Det entreprenørfirma, som onsdag droppede et nyt butikscenter i Holstebro, har planer om selvsamme i Silkeborg.

Samme byggekonsortium, som i går begravede planerne om et nyt butikscenter i Holstebro, har planer om at bygge et lignende center i Silkeborg. Selvom planerne i Holstebro gik i vasken, så regner Silkeborgs borgmester stadig med at få et indkøbscenter i midtbyen.

- Man kunne jo håbe på, at vi kom en lille smule foran i køen. I hvert fald har vi en klar forventning om, at det butikscenter, der skal bygges her i Silkeborg, stadigvæk er på vej, siger Venstre-borgmester, Steen Vindum.

Entreprenørfirmaet Enggaard har da også allerede opkøbt flere ejendomme ved torvet i Silkeborg. Planerne går på at bygge et center på 25.000 kvadratmeter med cirka 50 butikker.

- Det vil betyde en fantastisk opblomstring af handlen i byen. Det er jo en kendsgerning, at butikscentre sidder på 25 procent af den danske detailomsætning, siger Claus Broe, der er handelschef i Silkeborg.

I Holstebro blev det en udfordring at få lavet den endelige lokalplan, fordi blandt andet Viborg Stift gjorde indsigelse mod projektet. Indsigelsen skyldes, at tårnet på Enghavecentret var højere end tårnet på Holstebro Kirke. Også i Silkeborg skal det kommende center ligge tæt op ad en kirke.

- Jeg håber ikke, at man får den samme historie her i Silkeborg. Vi vil i hvert fald gøre os umage for at få skabt en god dialog med bygherre og kirken, siger Steen Vindum (V).

Hvis alt går efter planen åbner det nye butikscenter i 2019.

Konsortiet bag det kuldsejlede butikscenter i Holstebro har planer om et lignende center i Silkeborg.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.