Silkeborg anker pokalafgørelse: Vil ikke spille omkamp

Silkeborg appellerede fredag afgørelsen om at skulle spille en pokalkamp om til Fodboldens Appelinstans.

Silkeborg har valgt at anke afgørelsen om at spille omkamp i DBU Pokalen mod HIK.
    
Fredag eftermiddag afsendte Silkeborg en appel til Fodboldens Appelinstans, oplyser superligaklubben på sin hjemmeside.
    
Dermed anvender klubben sin ret til at anke den afgørelse, Fodboldens Disciplinærinstans kom med tidligere på ugen, om at pokalkampen mellem HIK og Silkeborg skal spilles om.
    
Silkeborg mener, at kendelsen bør ændres, så det oprindelige resultat står ved magt.
    
Silkeborg vandt pokalkampen efter straffesparkskonkurrence, men den blev afviklet forkert.
    
Dommeren besluttede, at spillerne skulle benytte metoden ABBA i stedet for ABAB. HIK protesterede, og disciplinærinstansen afgjorde, at der skal spilles en helt ny kamp.
    
Silkeborg har brokket sig over to forhold i appellen.
    
- For at en indsigelse overhovedet skal kunne komme i betragtning, skal anføreren for det hold, der mener, at dommeren har benyttet forkerte regler, umiddelbart bagefter på spillepladsen protestere imod det.
    
- Med andre ord skulle anføreren for HIK, umiddelbart efter at dommeren dekreterede anvendelse af ABBA-metoden, have nedlagt protest.
    
- Men ingen protesterede, og der var ingen spørgsmål til afviklingsformen undervejs, lyder det i Silkeborgs appel.
    
Det andet forhold i protesten drejer sig om Disciplinærinstansens ordlyd om, at anvendelse af ABBA-metoden fik direkte indflydelse på resultatet.
    
- Det er svært at forestille sig. Hverken HIK eller Silkeborg har scoret eller misbrugt spark i straffesparkskonkurrencen på grund af anvendelse af ABBA-metoden.
    
- Kampen er heller ikke afsluttet, før begge hold havde taget fem spark. Det eneste tidspunkt, hvor der under afviklingen opstod reel forvirring, var ved det tredje spark, hvor en HIK-spiller gik afsted for at tage straffesparket, men blev stoppet af linjedommeren.
    
- Herefter blev Jens Martin Gammelby fra Silkeborg bedt om at gå frem for at tage straffesparket, men blev fra trænerbænken bedt om at gå tilbage, da det ikke var hans tur.
    
- Hvis nogen reelt skulle være blevet påvirket af forvirringen, var det Jens Martin Gammelby, som imidlertid ikke lod sig påvirke.
    
- Herefter kørte straffesparkskonkurrencen uden yderligere forvirring, hedder det i appellen.
    
Silkeborg afventer nu sagens gang i Fodboldens Appelinstans.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.