Silkeborg afværger pokalfadæse mod HIK i straffedrama

HIK var et minut fra sensationen, men tabte til Silkeborg efter straffesparkskonkurrence i DBU Pokalen.

Arkivfoto. Casper Sloth scorede på det sidste og afgørende straffespark, da Silkeborg IF med stort besvær fik kæmpet sig videre i pokalturneringen.

Superligaholdet fra Silkeborg er blandt de sidste 16 hold i DBU Pokalen. Tirsdag sejrede holdet i tredje rundes sidste hængeparti med 7-6 efter straffesparkskonkurrence over HIK fra 2. division.

Silkeborg måtte igennem noget af et drama, inden billetten til ottendedelsfinalen hjemme mod Lyngby var indløst.

Silkeborg var få minutter fra 2-1-sejr i ordinær tid, men siden var HIK blot et minut fra at vinde 3-2 i forlængelsen. Men det sluttede altså 3-3, hvorefter Silkeborg var køligst fra 11-meter-pletten.

Casper Sloth hamrede det sidste spark op i hjørnet til Silkeborg-forløsning.

Silkeborg sad som forventet mest på spillet, men det var HIK, der var mest direkte i spillet og kom til flest afslutninger. Det blev illustreret på bedste vis, da HIK bragte sig på 1-0 efter 34 minutter.

Efter et indlæg fra højre smaskede Carl Lange bolden ind højt i målet til jubel i Gentofte.

Samme Lange havde syv minutter efter pausen en kæmpe chance for at udbygge føringen, men helt fri få meter fra mål sendte han bolden snert forbi opstanderen.

I stedet overtog Silkeborg mere af spillet. Efter ti minutter blev lejespilleren fra Brøndby Gustaf Nilsson og Jens Martin Gammelby sendt på banen, og det gav mere spil til favoritten.

Særligt sidstnævnte lavede et glimrende indhop i højre side, og han kronede indsatsen med et flot mål til 2-1 med et kvarter tilbage. Fra en spids vinkel i feltet sparkede han bolden ind ved nærmeste stolpe.

Otte minutter forinden havde Davit Skhirtladze bragt balance i målregnskabet, da han resolut sendte bolden ind ved stolpen fra næsten 20 meters afstand.

HIK-spillerne virkede trætte, og lignede ikke en flok med comeback-potentiale. Ikke desto mindre udlignede hjemmeholdet fem minutter før tid, da Andreas Smed dukkede op ved bageste stolpe og prikkede bolden ind.

I de døende minutter spillede HIK med ny optimisme, men Gustaf Nilsson havde det bedste forsøg på en scoring, som strøg lige over, så holdene måtte i forlænget spilletid.

Her spillede HIK fortsat friskt til, og særligt Carl Lange troede på chancen.

Ni minutter inde i forlængelsen sparkede Lange på mål, da målmand Peter Friis Jensen forventede et indlæg. Fra den spidse vinkel strøg Langes overrumplende skud i mål til 3-2, men keeperen var dybt medskyldig.

Trods træthed så HIK til at forsvare sejren hjem, men i det 120. minut udlignede Jeppe Gertsen på et hovedstød til 3-3.

Kort efter misbrugte samme Gertsen i straffesparkskonkurrencen, men da HIK brændte to gange, kunne Casper Sloth på det tiende straffespark gøre en ende på dramaet.