Serie 6-klub henter Premier League-spiller

Henrik "Tømrer" Pedersen var i seks sæsoner at finde på Premier League-holdet Bolton Wanderers. Nu skifter han til Nørskovlund IF i serie 6.

Der kommer måske et par folk ekstra for at se giraffen. Men Henrik "Tømrer" Pedersen må nok alligevel vænne sig til noget færre tilskuere end de tusindvis af mennesker, der var på lægterne, dengang stadionerne hed Old Trafford eller Anfield Road.

Fremover er verdens største arenaer skiftet ud med en fodboldbane i Ans. Den 38-årige tidligere topspiller tørner nemlig ud for serie 6-klubben Nørskovlund IF i foråret. 

I Henrik "Tømrer" Pedersens gamle klub Bolton Wanderers var der plads til 28.723 tilskuere på hjemmebanen Reebok Stadium. Altså lige godt 143 gange flere mennesker end de 200 indbyggere, der er i Nørskovlund. Byen har da også bare ét fodboldhold. 

- Nørskovlund havde ikke noget fodboldhold, og vi var fire gutter fra folkeskolen, som alle kommer fra området, der havde gået og snakket om, at det kunne være sjovt at lave vores eget hold. Og nu fik vi det endelig ført ud i livet, forklarer Henrik Tømrer Pedersen til DBU's hjemmeside. Han nåede at få tre A- og fem ligalandsholdskampe i sin karriere, og i den bedste engelske række blev det til 26 mål. 

- Jeg har spillet lidt oldboys-fodbold siden jeg stoppede i Silkeborg IF, og mon ikke formen rækker til Serie 6? Men det vigtigste er helt klart hyggen og det sociale samvær, og havde det ikke været for de tre andre, så var jeg helt sikkert ikke kommet til at spille seriefodbold, siger han til hjemmesiden.

Trods CV'et føler den tidligere Silkeborg IF-spiller sig alligevel ikke helt sikker på en plads på holdkortet i Nørskovlund. 

- Nu må vi se, om jeg kan komme på hold, for jeg får nok ikke tid til at komme til træning hver gang. Heldigvis er træneren en af kammeraterne, lyder det grinende fra angriberen.

Henrik "Tømrer" Pedersen spillede 228 kampe for Silkeborg og scorede 82 mål, ligesom det sammenlagt blev til 164 kampe for henholdsvis Bolton og Hull i Premier League.