Sent mål sikrer Silkeborg fordel i overlevelseskampen

Silkeborg udlignede i overtiden, da holdet torsdag fik 1-1 på udebane mod Helsingør i Alka Superligaen.

Silkeborg-fans jubler.

Silkeborgs Gustaf Nilsson udlignede i overtiden og sikrede dermed sit hold 1-1 i første playoffopgør om at undgå nedrykning på udebane mod Helsingør.

Den sene udligning giver Silkeborg et fint udgangspunkt til returkampen på mandag, hvor det afgøres, hvem der rykker ned i 1. division.

Den samlede taber af opgørene rykker nemlig direkte ned i 1. division, mens vinderen skal spille to kampe mod nummer to i 1. division om en plads i Alka Superligaen i næste sæson.

Hvis man troede, at den vigtige kamp ville starte nervøst og henholdende, tog man i den grad fejl. Især Helsingør kom stærkt ud til kampen og havde flere nærgående forsøg i kampens indledning.

Hjemmeholdet kom helt fortjent foran efter 14 minutters spil, da den brasilianske angriber Douglas på smuk vis flugtede bolden i mål via overliggeren og et træf på hver stolpe.

Silkeborg kom herefter bedre med i kampen, men udeholdet blev aldrig for alvor farligt i første halvleg.

Fra anden halvlegs start sværmede Silkeborg-holdet om Helsingørs målfelt, og midtjydernes pres blev tungere og tungere.

Præcis som før pausen manglede holdet dog den sidste kvalitet og skarphed.

Den skarphed skulle dog vise sig i tillægstiden, da svenske Gustaf Nilsson fik sendt en udligning i kassen med et skud i feltet. Det endte dermed 1-1.

Silkeborg sikrer sig et fint udgangspunkt inden returkampen, der spilles mandag klokken 16 i Silkeborg.