Seks mænd tiltalt for at indsmugle 93 kilo kokain

Efter et års efterforskning er seks mænd nu tiltalt for at have indført, modtaget eller overdraget kokain.

Seks mænd i alderen 30 til 44 år er tiltalt for, i perioden fra den 24. oktober 2017 til den 17. juni 2018, at have indført, modtaget eller overdraget op imod 93 kilo kokain fra Holland.

Ifølge anklageskriftet er to af mændene tiltalt for at have planlagt og foranlediget indsmugling af de mange kilo kokain fra Holland til Danmark. To er tiltalt for at have indsmuglet henholdsvis 41 og 52 kilo kokain. De to sidste er tiltalt for medvirken til indkøb og håndtering af henholdsvis 16,5 og 22,97 kilo kokain.

Den 11. december 2018 gennemførte Midt- og Vestjyllands Politi en stor politiaktion i flere politikredse mod narkobagmænd. Her blev flere anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Efter politiaktionen blev to mænd fra Silkeborg varetægtsfængslet. Den ene en 30 år med hollandsk baggrund, mens den anden er 40 år og kommer oprindelig fra Syrien. Udover dem er en 54-årig, dansk kvinde fra Vejle-området og en 44-årig, ukrainsk mand også varetægtsfængslet. Den 44-årige ukrainer er tidligere anholdt og fængslet for indsmugling af kokain. I april blev yderligere to ukrainske mænd anholdt i Polen, efter at de var blevet varetægtsfængslet in absentia, og der var udsendt en international arrestordre.
Senest er der den 25. juni 2019 blevet anholdt endnu en mand fra Silkeborg. Han er 36 år og har syrisk baggrund.

Sagen skal behandles ved Retten i Viborg. Der er afsat 20 dage til retssagen, der starter den 16. december 2019 og dommen forventes at blive afsagt den 23. marts næste år.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.