Sådan stjal tyve hospitals-udstyr for kvart million

I sommers skete et noget besynderligt tyveri på Regionshospitalet i Silkeborg, hvor tyvekosten blev erstattet med en ældre model.

Et noget specielt tyveri har fundet sted på Regionshospitalet i Silkeborg. En ultralydsscanner til 250.000 kroner blev nemlig stjålet en dag i juli.

- Vi er da ret chokerede over den måde at stjæle noget fra et offentligt sygehus på, siger Peter Toft, der er ledende overlæge på Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet i Silkeborg. 

quoteJeg kan ikke mindes at have set sådan en sag før. Der kan ske tyverier, men det er sjældent, at de sætter noget i stedet for

Peter Toft 

Tyvene, der stak af med scanneren, valgte nemlig at erstatte den med en ti år ældre model. Tyvene forsøgte efterfølgende at sløre deres spor. Her fjernede de nemlig markaterne fra den oprindelige scanner og satte den over på den ældre model. 

- Det har været ret uspekuleret, for man har fjernet mærkningen og alle identifikationsnumre og puttet det over på den gamle model, man havde placeret, siger Peter Toft. 

Stor forskel på de to scannere 

Tyvenes forsøg på at slette deres spor har ikke virket. Ifølge Peter Toft er der nemlig stor forskel på de to scannere, og derfor opdagede man hurtigt, at der var kommet en anden ultralydsscanner i huset. 

Også hos lokalpolitiet i Silkeborg, er der tale om noget af et besynderligt tyveri. 

- Jeg kan ikke mindes at have set sådan en sag før. Der kan ske tyverier, men det er sjældent, at de sætter noget i stedet for, siger Jens Ole Pedersen, der er vicepolitiinspektør hos politiet i Silkeborg. 

Sygehuset gik i gang med en intern undersøgelse for at finde ud af den ved en fejl var blevet udlånt eller sent til reperation. Da det ikke var tilfældet, har man nu anmeldt det til politiet, som har efterlyst scanneren. 

- Det undrer mig, hvem der kan bruge sådan en? Det kræver en specialistviden at bruge et ultralydsapparat i dag, siger Peter Toft. 

Han håber nu på, at folk, der arbejder med ultralydsscannere vil være opmærksomme.

En eller flere tyve har stjålet en utralydsscanner, men i stedet for bare at efterlade en tom plads, valgte tyvene at forære sygehuset en ældre model til gengæld.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.