Rusmiddel sendte unge i koma

Tre unge mænd i alderen 18 til 20 år blev i nat indlagt på sygehuset efter at de til en privatfest i Silkeborg havde taget en overdosis af rusmidlet fantasy.

En farlig leg med stoffer endte i nat galt for tre unge mænd i Silkeborg. Efter at have drukket tæt hele eftermiddagen begyndte de unge at tage fantasy, og det gjorde dem så dårlige, at de måtte indlægges.

Ambulancer blev sendt til stedet, og de kørte de tre mænd til sygehusene i henholdsvis Silkeborg og Viborg. To af dem blev lagt i respirator indtil den værste rus var ovre.

- Den ene person har været i livsfare, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

I løbet af natten har politiet ransaget flere adresser for at finde ud af, hvor stoffet kommer fra. Det har endnu ikke givet noget resultat. Samtidig opfordrer politiet til, at de unge holder øje med hinanden.

- Vi har forhørt os oppe i lejligheden, hvor festen har været, og opfordret de unge til at tage kontakt til dem, der har været til festen. Det vil vi også gerne gøre nu, for at sikre, at der ikke er nogen der ligger et eller andet sted, siger Ole Vanghøj.

Politiet advarer

Rusmidlet fantasy er ifølge politiet en del af weekend-misbrugsmiljøet, og det er overalt. Derfor er der også grund til at være forsigtig.

- Det findes stort set overalt i nattelivet. Politiet hører jo først om det, når der sker det, der er sket i nat, at der er nogen der har fået en overdosis af det. Men det findes, og det kommer og går, siger Ole Vanghøj

De tre unge mænd er nu alle udskrevet fra sygehuset.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.