Rumænere udvist for dankortsvindel

De aflurede pinkoder på tankstationer i Herning og Silkeborg og solgte dem videre til USA. Nu er to rumænere af Landsretten blevet udvist af landet for altid.

To rumænske mænd kan ikke i fremtiden lovligt sætte deres ben på dansk grund, efter at Vestre Landsret tirsdag har udvist begge mænd af landet for bestandigt.

Landsretten har fundet 24-årige Florian Hutu og den et år ældre Nicu-Adrian Nastasa skyldige i tyveri af en række pinkoder, som de har videresolgt til bagmænd i USA.

Det udløser to et halvt års fængsel til hver af mændene, hvilket er en stadfæstelse af en dom, som Retten i Viborg afsagde i januar. Byretten mente dog, at mændene i forbindelse med udvisningen blot skulle udstyres med et indrejseforbud i 12 år.

Men i Vestre Landsret har man vurderet, at indrejseforbuddet skal gælde for bestandigt.

De pinkoder, som er sagens kerne, er blevet afluret på benzinautomater i Herning og Silkeborg, hvor intetanende bilister fik deres betalingskort skannet, når de tankede benzin.

Samtidig blev deres kort skannet af udstyr, som gerningsmændene havde monteret på betalingsautomaten, og på den måde kunne kundernes kortoplysninger kopieres og misbruges.

De dømte har selv været i New York og har foretaget hævninger for mere end 200.000 kroner.

Det var en medarbejder i Løvbjerg i Viborg, som førte politiet på sporet af gerningsmændene. Medarbejderen slog alarm efter at have bemærket en Audi A6 holde 150 meter fra en tankstation gennem en hel dag.

I sagen er 105 betalingskort blevet afluret.

En tredje mand er også dømt i sagen. Han valgte i januar at modtage sin dom fra Retten i Viborg, der lød på et års fængsel, udvisning af Danmark og indrejseforbud i seks år.

/ Ritzau /


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.