Royale priser deles ud i Silkeborg

Stort gallashow med kronsprinsparret i Jysk Musikteater i til november

Der kastets masser af royalt stjernestøv ud over Silkeborg til efteråret, når byen er vært for kronsprinsparrets årlige uddeling af priser inden for kultur  og socialt arbejde.

Det TV-transmitterede galleshow finder sted 25. november i Jysk Musikteater, og det er det er en stolt Silkeborg-borgmester, Steen Vindum, der er klar til at trykke hånd med de prominente gæster.

- Det er et stort arrangement, som naturligvis vil tiltrække stor opmærksomhed og en masse mennesker til byen. Men jeg er først og fremmest beæret over, at Kongehuset vælger at lægge så stort et arrangement i Silkeborg, siger Steen Vindum til Midtjyllands Avis.

Arrangementet "Kronsprinsparrets Priser" blev i 2016 gennemført i Holstebro, og Silkeborg blev allerede kontaktet sidste efterår, med henblik på det kommende værtsskab.

Det er dog først i dag Kongehuset og Bikubenfonden har kunnet melde ud, at Silkeborg skal danner rammen om dette års prisfest.

I pressemeddelelsen fra Bikubenfonden peges der bl.a. på Silkeborgs aktive kulturliv som afgørende for, at kommunen nu skal huse det store show, der transmitters direkte på DR1. 

Rummeligt arbejdsmarked

Desuden fremhæves det faktum, at Silkeborg i år er hædret som årets socialøkonomiske kommune, og netop derfor er oplagt som værtsby for kronprinsparrets prisuddeling.

- Vi blander os i dag blandt de største kulturbyer i Danmark. Samtidig gør vi en målrettet indsats for at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked med plads til socialt udsatte. Det er noget af det vi gerne vil have fokus på i forbindelse med prisfesten, siger borgmester Steen Vindum til Midtjyllands Avis.

Selve gallashowet vil være centreret omkring uddelingen af fire priser. Modtagerne af kronprinsparrets kulturpris samt den sociale pris, bliver først afsløret i forbindelse med selve arrangementet.

Derudover skal der deles to stjernedryspriser ud, hvor modtagerne offentliggøres i ugerne op til festlighederne.

I forbindelse med det royale besøg i Silkeborg til november, vil kronprinsparret blive vist rundt til udvalgte lokaliteter i Silkeborg. Her skal der optages et kort indslag om byen, som vises i forbindelse med showet.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Royalt.