Roskildesyge: Borgere og ansatte sendt hjem fra Akut Døgntilbud

En afdeling i Silkeborg er blevet lukket efter opkast og diarré. Det skriver TV 2 | Østjylland.

På Akut Døgntilbud Psykiatriens Hus i Silkeborg er borgere og medarbejdere torsdag blevet sendt hjem, fordi der er konstateret Roskildesyge på stedet. Det skriver tv2oj.dk.

Yrsa Bro, der er ledende oversygeplejerske i Regionpsykiatrien Midt, fortæller til tv2oj.dk, at seks ud af 11 borgere på afdelingen har symptomer som opkast og diarré, ligesom flere medarbejdere på stedet også er ramt.

- Det startede i sidste uge, og da det ikke er lykkedes at bremse det, lukker vi ned i to døgn, siger Yrsa Bro til tv2oj.dk.

To døgn uden symptomer
Lukningen betyder, at både borgere og personale først må komme tilbage, når de har haft to døgn uden symptomer på Roskildesygen.

- Vi sætter ekstra rengøring i gang, hvor alt vaskes af i klor, og alt sengetøj og lignende vaskes, siger Yrsa Bro til tv2oj.dk.

Region Midtjylland og Silkeborg Kommune er sammen om Akut Døgntilbud Psykiatriens Hus. Det er et tilbud, hvor sindslidende borgere kan få et kortere ophold, hvor målet er at skabe tryghed og psykisk stabilisering.

- Det bliver vurderet, om de pågældende borgere skal have besøg af personale derhjemme, eller om det kan klares per telefon, siger Yrsa Bro til tv2oj.dk.

Smitteårsag ukendt
På nuværende tidspunkt er det endnu uvist, hvordan sygdommen er kommet ind på stedet.

- Det er formentlig en borger eller en medarbejder, der har haft det med, for det er kun på det sted, at sygdommen har huseret, siger Yrsa Bro til tv2oj.dk og fortæller, at Roskildesyge bestemt ikke er noget, der forekommer hver dag.

- Mig bekendt har vi ikke haft det tidligere. Så det er sjældent.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.