Rigtige mænd går til yoga: De andre aner ikke hvad de går glip af

Mange mænd vil ikke stå ved, at de dyrker yoga. Det vil Dion Kølby gerne. Han er så vild med yoga, at han underviser andre mænd.

Rigtige mænd går ikke til yoga.

Sådan lyder en velkendt fordom.

Men intet kunne være mere forkert, hvis man spørger Dion Kølby fra Silkeborg.

Til daglig arbejder han som maler. Men i fritiden dyrker han yoga, og han er blevet så bidt af det, at han underviser andre mænd. 

Han betegner selv yogaen som en livsstil, der har været med til at ændre hans liv. Men fordommene kender han alt til.

- Det der med at stå ved, at man går til yoga... Jeg har i den grad mødt drillerier - på den gode måde, fortæller han.

Da TV MIDTVEST skulle følge Dion Kølbys undervisning, var der flere på holdet, der valgte at blive væk. 

- Det er jo forfængelighed. Man vil ikke udstille sig. Er jeg god til det her... Men yoga er ikke noget, du skal være god til. Du er jo der, hvor du er. Du bliver ikke målt på, om du scorer tre mål i en kamp, siger Dion Kølby.

90 procent er kvinder

Ifølge Gyldendals Den Store Danske er 90 procent af yoga-udøverne i Danmark kvinder. En af de mandlige deltagere på Kølbys hold, der gerne ville stå ved sin interesse, var Kenneth Larsen.

- Det giver mere overskud i hverdagen sådan rent mentalt, sagde han.

Og Henrik Ravnsborg var enig. Han undrede sig over, at der ikke er flere mænd, der går til yoga.

- Stakkels dem. De aner ikke, hvad de går glip af. Den er jo egentlig ikke længere end det.

Det var Dion Kølbys kæreste, Lene Borresen, der introducerede ham for yoga. Hun har et godt bud på, hvorfor mændene bliver væk.

- Jeg tror, at rigtig mange mænd har den forestilling, at man skal være smidig. Eller at det er noget for gravide, eller at man skal kunne tage benene på nakken. Og så synes de nok, at det der med at mærke efter... det er lidt fremmed.

- Men yoga er ikke kun for folk, der rejser til Indien og sidder i en grotte. Man kan sagtens gå til yoga og have et almindeligt liv - også selv om man er mand. I den grad selv om man er mand, siger hun. 

Dion Kølby er instruktør i det, han kalder Zen Hot Yoga. Det betyder, at der er 37 graders varmt i lokalet. Det skulle give den samme fornemmelse, som hvis man stod ude i den indiske sol.

Kort om yoga