René Gade lancerer sit nye politiske parti 29. maj

Tidligere folketingsmedlem forlod Alternativet efter valget. Fredag lancerer René Gade et nyt parti.

Det tidligere folketingsmedlem for Alternativet og nuværende iværksætter René Gade vil lancere sit nye politiske parti fredag den 29. maj.

Det fortæller han til Ritzau.

Partiet skulle være præsenteret i marts, men det er blevet udskudt på grund af situationen med coronavirus.

- Vi troede, vi skulle have været i gang den 20. marts, og så kom corona, og så udskød vi det, og så udskød vi det igen. Nu synes vi, det er ret og rimeligt. Nu er samfundet ved at være i gang, siger René Gade.

René Gade stoppede i Folketinget tilbage i juni, og en måned senere forlod han også Alternativet for at arbejde med noget andet end politik. Men nu er han klar til at vende tilbage.

I januar meddelte René Gade, at et nyt politisk projekt var undervejs. Dengang fortalte han, at partiet blandt andet vil arbejde for at afskaffe statsministerposten, som vi kender den i dag.

Og så er det afgørende, at der er tillid til medierne og politikerne, lød det fra Gade i januar.

Mere konkret vil René Gade heller ikke blive søndag.

- Det er en ufrivillig cliffhanger, vi har ladet vente i nu et halvt år, og den er jeg helt tryg med også at lade hænge til på fredag, siger han.

René Gade vil sammen med partifæller præsentere projektet på et pressemøde i København fredag.

/ritzau/

Silkeborg-iværksætteren siger til Midtjyllands Avis, at han først den 20. marts vil afsløre, hvem han etablerer partiet med. Afsløringen blev dog trukket i langdrag på grund af corona.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.