Politikere i strid om andemad

I Silkeborg er der opstået en politisk strid om andemad. Kommunen har sat gang i en kampagne, der opfordrer folk til at lade være med at fodre ænder.

Silkeborg Kommune skulle bruge kræfter på andre og vigtigere ting end at forhindre fodring af ænder. Det mener byrådspolitiker Leif Lund.

- At små børn i ledsagelse med voksne de ikke må smide et lille stykke brød ud til en and, det synes jeg virker fuldkommen latterligt, siger løsgængeren Leif Lund der er medlem af Plan, Miljø & Klimaudvalget i Silkeborg Kommune

Oplysningsmaterialet er allerede sendt ud til børnehaver og dagpleje, og der vil blive sat skilte op ved flere søer. Brød til ænderne er nemlig usundt for både vandmiljøet og fuglene selv.

- Det her er en oplysningskampagne, det er ikke en påbudskampagne. Jeg har da også selv trukket lidt på smilebåndet af det her og tænkt, det er da lidt tosset, men når man dykker ind bagved, så er der rigtig meget fornuft bag at gøre det her, siger Jarl Gorridsen fra Venstre, der er formand for Plan, Miljø & Klimaudvalget i Silkeborg Kommune.

Leif Lund har nu taget sagen op i kommunens miljøudvalg i håb om at få stoppet antifodringskampagnen. Politikerne i Silkeborgs miljøudvalg har sagen på dagsordenen på mandag.

 

Ny kampagne i Silkeborg Kommune advarer folk mod at fodre ænder i parker og søer.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.