Politikere erkender fejl: Silkeborg Kommune dropper eksplosive prisstigninger på bosteder

En prisstigning på 84 procent på madordningen på to bosteder i Silkeborg Kommune bliver nu droppet. Politiker erkender, at der er sket en fejl.

Det er mangelfuld kommunikation, der nu får politikere i Silkeborg Kommune til at droppe en prisstigning på 84 procent på madordningen på bostederne Hylandsvej og Sandvejen.

- Forvaltningen har ikke fået meldt ud om stigningen rettidigt, det blev gjort meget sent, så der kom en meget øget prisstigning – nærmest som en tyv om natten, siger Helle Gade (S), der er formand for socialudvalget i Silkeborg Kommune.

Da Kim Brøbech opdagede den voldsomme prisstigning for madordningen på sønnens bosted råbte han op, og det har nu givet pote.
Da Kim Brøbech opdagede den voldsomme prisstigning for madordningen på sønnens bosted råbte han op, og det har nu givet pote.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Beslutningen var godkendt

Det var ellers besluttet, at beboerne med en prisstigning fra 1. maj skulle betale for det underskud på 317.000 kroner, der havde været på kostordningen i 2019 og 2020. Det blev politisk besluttet i august 2020, men først i februar blev beboerne og de pårørende informeret, da de fik en skrivelse fra kommunen.

Men efter socialudvalget har behandlet sagen igen, slipper beboerne nu for stigningen, og taksten reguleres fremadrettet som normalt.

quoteJeg håber, at sagen giver eftertanke ind i forvaltningen, for det er ikke en politisk fejl, men en administrativ fejl

Helle Gade, socialdemokratiet, formand for socialudvalget, Silkeborg

Det glæder Kim Brøbech, der har en søn, der bor på bostedet Sandvejen. Nu stiger prisen for hans madordning alligevel ikke fra 1.295 kroner til 2.383 kroner om måneden.

- Jeg synes, at formanden og medlemmerne i socialudvalget fortjener stor ros, og jeg tager hatten af for dem. Respekt for, at de tager sagen op igen og træffer en ny beslutning, siger Kim Brøbech.

Han håber nu, at det er tid til selvransagelse i afdelingen, så arbejdsgangene bliver ændret, så der fremadrettet bliver mere fokus på kommunikation og mere involvering at beboerne og de pårørende. 

Helle Gade understreger, at hverken hun eller udvalget synes, at prisstigningen er okay.

- De sårbare borgere kan ikke gøre for, at der er sket en administrativ fejl, og det vil jeg gerne beklage. Jeg håber, at sagen giver eftertanke ind i forvaltningen, for det er ikke en politisk fejl, men en administrativ fejl, siger Helle Gade.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.