Politiet om sømpistol: Sandsynligvis en ulykke

Politiet mener at kunne udelukke en forbrydelse i ulykken, der ikke burde kunne ske. Man afventer dog stadig de endelige tekniske erklæringer og en afhøring af offeret.

Der var efter alt at dømme tale om en ulykke - og altså ikke en forbrydelse - da en 43-årig litauer onsdag aften blev ramt i hovedet af et 6,5 centimeter langt søm på Stea Miljø mellem Engesvang og Hampen.

- Vi mener, at der sandsynligvis var tale om en ulykke. Vi har fået en mundtlig overlevering fra politiets kriminaltekniske center, men venter nu på den endelige rapport, ligesom vi gerne vil afhøre den 43-årige, inden vi kan være helt sikre, siger politikommissær Bent Riber Nielsen fra lokalpolitiet i Silkeborg til tvmidtvest.dk.

Præcist hvordan den 43-årige litauer kunne komme så galt afsted, vil politiet endnu ikke give et bud på. Han arbejdede ved en maskine, der samler paller, og projektlederen på Stea Miljø, Kurt Fisker, har fortalt, at der kun er fem milimeter fra hovedet på sømpistolen og det bræt, som sømmet skal ramme. Derfor burde det ikke kunne lade sig gøre, sagde han.

- Jeg vil ikke komme med gisniger om, hvordan det kunne ske. Det er for tidligt, siger Bent Riber Nielsen.

Den 43-årige er indlagt på neurokirurgisk afdeling og har ifølge politiet været i stand til at kommunikere med lægerne.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.