Politiet advarer: Tricktyve slog til igen

Fredag eftermiddag var tricktyve på spil i Silkeborg. Politiet formoder, at gerningsmændene er de samme som dem, der slog til torsdag aften i Viborg.

Fredag eftermiddag blev en 82-årig kvinde udsat for et tricktyveri i sit hjem på Lyngbygade i Silkeborg. Fremgangsmåden var den samme som mod et ældre ægtepar i Viborg torsdag aften.

En kvinde bankede på hos den ældre dame i Silkeborg og udgav sig for at være fra hjemmeplejen, og det fik altså kvinden til at lukke hende indenfor.

- Hun var endda så venlig at tilbyde hjemmeplejen en kop kaffe, men imens de drikker den, så er en anden person inde og gennemrode hendes ting i soveværelset, fortæller Henrik Nielsen, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 82-årige kvinde fik stjålet både smykker og kontanter.

Bed altid om legitimation

Midt- og Vestjyllands politi advarer derfor borgerne i hele kredsen om at være ekstra påpasselige overfor at lukke fremmede hjemmeplejere ind i deres hjem. Bed altid om legitimation, lyder opfordringen.

- Der er desværre mennesker, der går direkte efter at narre og stjæle fra de her ældre borgere. Derfor skal man skal ikke lukke nogle personer ind, som ikke kan legitemere sig. Det kan jo sagtens være, at de udgiver sig for at være ansat et eller andet sted, men de skal altså kunne dokumentere det, lyder opfordringen fra Henrik Nielsen.

Samme fremgangsmåde i Viborg

I Viborg fik et ældre ægtepar torsdag aften sjålet smykker fra en kommode i deres soveværelse efter at have lukket hjemmeplejen indenfor.

- Både fremgangsmåde og signalement fra sagen i Viborg passer meget nøje på den i Silkeborg, siger vagtchefen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Kvinden, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen, beskrives således:

  • Sydlandsk af udseende
  • Omkring 30-40 år
  • 160-165 centimeter høj
  • Spinkel af bygning
  • Sort, langt hår
  • Kvinden var iført en rosa-farvet trøje, hvide joggingbukser med noget tekst på samt blå lærredssko med hvide snørrebånd
  • Kvinden taler dansk, men med accent

Politiet har ikke umiddelbar spor at gå efter i sagen, og de vil derfor meget gerne høre fra vidner eller andre med oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.