Politi lukker sag om stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

Lokalpolitiet i Silkeborg har ikke beviser nok til at gå videre med en sag om stenkast fra en motorvejsbro.

Det var fra denne bro på Silkeborgmotorvej, der blev kastet en sten mod en bil ved midnat søndag. Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi lukker sagen om stenkast fra en motorvejsbro på den nye Silkeborg-motorvej. Det oplyser politiet i en pressemeddelse.

På baggrund af oplysninger i sagen har politiet afhørt fem piger og to drenge i alderen 15-18 år. De syv unge mennesker blev i forbindelse med afhøringen sigtet for at have udført handlinger, der forvolder fare for menneskers liv eller førlighed.

Læs også Dødsens farligt stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

Men anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har torsdag besluttet at frafalde sigtelserne mod de syv unge mennesker, og efterforskningen betragtes nu som afsluttet.

Stenkastet fra motorvejsbroen på Østre Ringvej i Silkeborg blev anmeldt af en vagt hos Vejdirektoratet den 22. august omkring kl. 00.20. Vagten kom kørende på den dengang uåbnede motorvej, da stenen blev kastet. Ifølge vagten ramte stenen fem meter foran hans bil.

De syv afhørte har erkendt at have befundet sig på motorvejsbroen, og de har desuden erkendt, at en af de unge i den forbindelse kastede en genstand ned på den lukkede vejstrækning.

Sigtelserne bliver frafaldet på baggrund af en faglig vurdering af, at selve faremomentet ikke vil kunne bevises.

På trods af at ingen sigtes i sagen, er det berørte vagtfirma tilfreds med afgørelsen:

- Vi er utroligt glade for, at vi nu kan afslutte denne væmmelige sag, hvor der blev kastet noget efter en af vores ansatte på Silkeborgmotorvejen den 22. august. Det er rart, at gerningsmændene er fundet, og selvom der ikke bliver tale om straf, er jeg sikker på, at det kan bruges mod andre, som overvejer at kaste noget ud fra en bro, at det betaler sig ikke, da de vil blive fanget, skriver vagtchef ved Viking Vagt Anton Kudsk i en mail til TV MIDTVEST. 

Læs også Videoforsøg: Så farligt er stenkast mod biler