Pihl Lorentzen byder ny kandidat velkommen

Ved næste folketingsvalg skal Kristian Pihl Lorentzen kæmpe mod Gitte Willumsen. Hendes force er at hun er kvinde. Det ser Lorentzen som en fordel.

Der er formentlig et stykke tid til næste folketingsvalg. Men nu har Venstre i Silkeborg indledt kampen om stemmerne. Gitte Willumsen har meldt sig på banen som ny kandidat. Hendes store fordel er ifølge hende selv, at hun er kvinde. Derfor skal hun appellere til det feminine segment.

- I og med at jeg er lærer og mor, har jeg en vinkel på nogle lidt blødere værdier, siger Gitte Willumsen. 

- Vi kom hurtigt frem til, at vi gerne ville have en kvinde. Det ville vi gerne, fordi der er for få kvinder i politik, siger Palle Quistgaard, formand for Venstre i Silkeborg Nordkredsen. 

Han (Pihl Lorentzen red.) er en rigtig dygtig politiker, han får mange stemmer. Men han bor i vores kreds, så vi håber, Gitte kan trække nogle stemmer fra ham

Årsagen til at Silkeborg Nordkredsen var på udkig efter en kvindelig kandidat er, at hun skal op i mod Kristian Pihl Lorentzen (V), der er major og motorvejsforkæmper. Derfor håber man i Silkeborg, at forskellen på de to kandidater kan blive en fordel for Willumsen i kampen om stemmerne. Men selvom Willumsen bevæger sig ind på Pihl Lorentzens territorium, føler erfarne Pihl Lorentzen sig ikke truet af den nye kvindelige kandidat. Han ser det som en styrkelse af Venstres kandidatur i storkredsen.

-   Vi skal betragte det sådan, at Gitte og jeg har en fælles opgave. Vi skal sammen sikre, at Venstre får et godt valgt i Midtjylland næste gang, der er folketingsvalg. Jeg tror, vi vil komme til at supplere hinanden fremragende, siger han. 

Går efter Lorentzens stemmer

Selvom det kan lyde som en fredelig sameksistens mellem de to kandidater, lægger man i Silkeborg ikke skjul på, at man går efter Pihl Lorentzens stemmer.

- Han (Pihl Lorentzen red.) er en rigtig dygtig politiker, han får mange stemmer. Men han bor i vores kreds, så vi håber, Gitte kan trække nogle stemmer fra ham, siger Palle Quistgaard.

Ved seneste folketingsvalg mistede Venstre deres medlem af Folketinget i Silkeborg Nordkredsen. Nu håber de, at byrådsmedlemmet fra Silkeborg kan appellere til de rigtige.

- Jeg tror, jeg appellerer til kvinder, men også børnefamilier og folk som er liberale, men som synes, at de ting man skal gøre for at få et familieliv til at fungere, de er vigtige, siger Gitte Willumsen.

Ingen ved hvornår næste folketingsvalg kommer, men kønnenes kamp i Venstre i er nu skudt i gang.

- Jeg synes, det er fremragende, at der kommer en kvindelig kandidat mere på listen, dem er der ikke for mange af i dansk politik, så det hilser jeg velkommen, siger Kristian Pihl Lorentzen. 

Ved seneste valg til folketinget høstede Kristian Pihl Lorentzen 7.700 personlige stemmer i hele Vestjyllands Storkreds. Til sammenligning fik Gitte Willumsen godt 1.000 personlige stemmer ved kommunalvalget i Silkeborg Kommune. 

 

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.