Pas på flagermusene: Nye skilte skal holde farten nede

Særlige flagermus-fartskilte langs Nordskovvej i Silkeborg skal sikre, at bilister ikke kører for stærkt på strækningen.

I siden af vejen langs den nye Nordskovvej i Silkeborg kan du se nogle skilte, du nok ikke har set på dansk jord før. Det er store gule skilte, der advarer om flagermus i området, som kommunen nu har stillet op.

Skiltene skal minde bilister om, at der er en grund til, at de skal fjerne foden fra speederen og holde hastigheden under de tilladte 50 kilometer i timen. En løsning som næstformanden i Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Silkeborg er glad for.

- Det er alletiders. Hvis der ikke er nogen forklaring, vil folk synes, det er urimeligt, at man skal køre 50 der, men det er jo for at tage hensyn til flagermusene, siger næstformand Chresten Dyhre.

Det er en damflagermus som denne, bilisterne skal passe på, når de kører på Nordskovvej. (Arkiv)
Det er en damflagermus som denne, bilisterne skal passe på, når de kører på Nordskovvej. (Arkiv)
Foto: Jens Kirkeby/Biofoto/Ritzau Scanpix

Det er den sjældne damflagermus, der bor i området, som skiltene skal beskytte. De er aktive fra 15. marts til 1. november, og de gule tavler er opsat for at undgå, at flagermusene bliver påkørt. De kan nemlig ikke nå at reagere, hvis biler eller andre køretøjer kører for hurtigt.

- Flagermus styrer med en slags radar, og hvis bilerne bevæger sig med under 50 kilometer i timen, har de en chance for at opdage dem og flyve uden om – det kan de ikke, hvis folk kommer med 100 kilometer i timen, siger Chresten Dyhre.

Nordskovvej åbnede for trafik lørdag den 2. oktober.