Pape kræver handling fra justitsministeren i containerbrand-sagen

Den tidligere justitsminister kræver nu handling i sagen om de mange påsatte brande på Lupinvej.

De mange brande skaber utryghed hos beboerne. Foto: 24-7 News

Ikke én, ikke to og ikke tre gange men hele 23 gange er Midtjysk Brand og Redning siden den 28. september blevet tilkaldt til området omkring Lupinvej i Silkeborg for at slukke påsatte brande i affaldscontainere.

Og nu kræver den tidligere justitsminister Søren Pape Poulsen handling fra den nuværende justitsminister Nick Hækkerup. Det skriver Midtjyllands Avis fredag.

Læs også Containerbrandene eskalerer i Silkeborg: Kraftigere end tidligere og nu også ild i kælder

- Jeg er rystet over, at der kan være 23 påsatte brande i et boligkvarter i Silkeborg, uden at det ser ud til, at der bliver gjort en ekstraordinær indsats for at opklare sagerne, siger Søren Pape Poulsen til avisen

- Brandene har fået for lidt national opmærksomhed. Var noget tilsvarende sket på eksempelvis Nørrebro, havde man set en helt anden reaktion fra politiet, fortsætter han. 

Derfor opfordrer han nu den socialdemokratiske justitsminister til at få politiet til at afsætte de nødvendige ressourcer til at få brandene stoppet. 

Samtidig stiller han sig uforstående overfor, hvorfor det lokale politi ikke ønsker at oplyse, om og i så fald hvor meget hjælp de får til sagen.

Nick Hækkerup har ikke ønsket at udtale sig i sagen. 

Beboerne vil flytte

I onsdags talte TV MIDTVEST med nogle af beboerne på Lupinvej. Også her er grænsen ved at være nået. 

 - Jeg har ikke lyst til at bo her mere. Jeg vil gerne væk. Især hvis det bliver ved, siger Sheila Poulsen, der bor på Lupinvej. 

- Jeg er ved at overveje at flytte. Helt klart er jeg ved at flytte, for det er blevet et meget utrygt kvarter nu, siger Niels Kjær Franciscus, der også bor på Lupinvej. 

02:12

TV MIDTVEST besøgte i onsdags Lupinvej. På daværende tidspunkt var antallet af påsatte brande oppe på 18.

Luk video