Overfald på SKAT-medarbejder: Voldsmænd har fået usædvanlig hård straf

Anklageren er godt tilfreds med dommene mod de to mænd, som på bestilling overfaldt en SKAT-medarbejder. Forsvareren fortæller, at de dømte er overraskede over afgørelsen.

Tre år og 11 måneders fængsel til den ene og tre år til den anden.

Sådan lyder længden på fængselsstraffene til henholdsvis 48-årige Adam Mirsepasi og den 29-årige bulgarer Deniz Mehmed Syuleyman, der i marts måned sidste år overfaldt en kvindelig SKAT-medarbejder på hendes adresse nær Silkeborg.

En opgave, de begge var blevet bestilt til at udføre for 50.000 kroner.

De er dømt for grov vold med den skærpende omstændighed, at de opsøgte kvinden udenfor hendes arbejdstid. Derfor er straffen særligt hård, og det glæder anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi Lise Hebsgaard.

 - Jeg kan kun være tilfreds med straffen. De tiltalte er dømt og har fået den straf, jeg er gået efter.

- Det er meget groft det her. Der er tale om, at man, mod betaling, er taget på to rekognosceringsture (Fra København til Jylland, red.) med hemmelige telefoner i en lånt bil. Man har også brugt kontanter for at komme over broen for at skjule sig. Og så er man taget over en tredje gang for at gennembanke hende på grund af utilfredshed med nogle afgørelser, hun har truffet i en skattesag, siger Lise Hebsgaard.

Forsvarer: Mine klienter er skuffede

De to dømte mænds forsvarer, Jens Møller, fortæller til TV MIDTVEST, at straffen er kommet bag på overfaldsmændene, som begge har anket deres domme.

- Det er en usædvanligt hård fængselsstraf, og det er også derfor, mine klienter har anket.

- De er både overraskede og skuffede over afgørelsen, siger Jens Møller.

Den tredje gerningsmand i sagen, 37-årige Mahmoudreza Mirsepasi, blev i december måned idømt halvandet års fængsel for at have orkestreret og bestilt overfaldet.

En dom, anklagemyndigheden har anket til landsretten, og anklagerens håb er, at den yngste Mirsepasi-bror, i kølvandet på dagens dom mod de to overfaldsmænd, også vil blive straffet hårdere.

- Jeg håber selvfølgelig, hans straf bliver skærpet. Jeg synes, den er for lav, siger Lise Hebsgaard.

Retten i Viborg delte idag usædvanligt hårde straffe ud til to mænd for et bestilt og betalt overfald på en medarbejder fra SKAT