Oustruplund i fare for at lukke

På grund har økonomiske årsager har ledelsen på Oustruplund foreslået at lukke landets ældste døgninstitution for børn og unge.

Landets ældste døgninstitution Oustruplund ved Kjellerup er i fare for at lukke. Det er ledelsen selv, der foreslår at lukke institutionen i Kjellerup. Ledelsen kommer med forslaget, fordi kommunerne sender færre børn og unge i døgntilbud, så der er ikke længere brugere nok.

- Vi har indstillet Oustruplund til lukning af økonomiske årsager. Vores specialområde har kørt med underskud de sidste år. Vi bliver nødt til at indskrænke antallet af matrikler og agere ansvarligt som ledelse, siger forstander Agnete Thomsen til TV MIDTVEST.

Ikke endeligt besluttet

Den socialpædagogiske institutione arbejder med børn og unge med særlige behov. Hvis lukningen bliver en realitet, vil det få konsekvenser.

- På længere sigt skulle det gerne betyde, at vi kan fastholde og videreudvikle et meget specialiseret tilbud til børn og unge. Men på kort sigt har det naturligvis negative konsekvenser for brugerne på Oustruplund, siger Agnete Thomsen.

Lukningen er dog ikke endeligt besluttet. Det sker først når politikerne i Region Midtjylland har behandlet forslaget. Lukningsforslaget kommer på regionsrådets dagsorden til efteråret