Oplevelsespark droppet: Projektet mangler fem millioner

Planerne om en 9.000 kvadratmeter stor oplevelsespark oven på Silkeborgmotorvejen er droppet efter manglende interesse fra fonde.

Mens flere tusinde biler susede gennem Silkeborg på den nye motorvej skulle der oven på den tildækkede del være Tarzanbane, klatrevæg, trampoliner, blomstereng, scene og skaterpark.

Alt sammen og mere til skulle have været en del af Discover Park Silkeborg, men beboerne glædede sig for tidligt. Parken bliver ikke til noget. 

Silkeborg Kommune har forgæves forsøgt at få fonde til at betale halvdelen af det 10 millioner kroner store projekt. 
Naboer til det, der nu risikerer at ende som en enorm betonplads, ærgrer sig.

- Det er rigtig ærgerligt. Jeg har lidt svært ved at tro, at det ikke bliver til noget. For det er så godt et sted med mange muligheder, siger formand for Grundejerlauget Baunehøj, Thomas Nissen, til TV Midtvest. 

Ideen om Discover Park tog for alvor form for halvandet år siden i en workshop, hvor blandt andre Silkeborg Atletik Klub var med.

- Vi så jo, at der kunne komme rigtig mange aktiviteter til området herovre. Vi er en etableret klub i området, og vi har interesse i, at der kommer mange aktiviteter i området, siger formand for Silkeborg Atletikklub, Morten Blumensaat.

Hos Silkeborg Kommune ærger de sig over, at ingen fonde har haft interesse i at støtte projektet med penge, men de fem millioner, som kommunen havde afsat til projektet, er stadig øremærket til betonpladsen oven på motorvejen.

- Så nu må vi leve op til kommunens motto om, at Silkeborg det er der, hvor tingene sker. Så vi må have et eller andet i gang herovre, for det her er simpelthen sørgeligt at se på, siger Gitte Willumsen (V), der er formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Silkebrog Kommune. 

Silkeborg Kommune vil nu gå i tænkeboks for at finde ud af, hvor meget og hvad, der kan realiseres på motorvejsoverdækningen. Politikerne forventer at have en afklaring inden årets udgang. 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.