Opfordrer til livsfarligt hærværk

- Spænd en stålwire ud i skoven. Sådan lyder opfordringen på en lukket Facebook-gruppe, skriver TV 2.

På en lukket Facebook-gruppe ordfordrer en mand fra Silkeborg til livsfarligt hærværk mod de mountainbike-ryttere, der bruger skovene - det skriver nyhederne.tv2.dk.

- Cykelbøller på mountainbikes, der ikke vil modtage en venlig henvendelse om at skrubbe ud af privatejede skove og lejede jagt-arealer stopper man kun med en stålwire spændt godt ud mellem to solide træer på tværs af cykelsporet - selvfølgelig ikke i en højde, hvor cyklisten kan komme alvorligt til skade, men i en halv til en hel meters penge over jorden, skriver brugeren P i Facebook-gruppen.

P. mener altså ikke, at hans forslag sætter cyklisternes helbred på spil - men politiet er af en anden opfattelse.

- Det kan få frygtelige konsekvenser at spænde sådan en wire ud. Jeg vil umiddelbart vurdere, at opfordring til at gøre det er ulovligt, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi til Keld Nedergaard til TV 2.

Vagtchefen siger, at politiet nu opretter en sag på Ps Facebook-kommentar, og at det så bliver op til anklagemyndigheden at vurdere, at der skal gøres mere ved sagen.

Konflikter mellem mountainbike-ryttere og andre gæster i skovene ses mange steder i landet. TV MIDTVEST har tidligere beskrevet, hvordan der bliver lavet hærværk mod mountainbike-ruterne i skovene omkring Silkeborg.

Og andre steder har chikanen en langt mere alvorlig karakter. I Klosterheden blev der eksempelvis engang lagt en sømmåtte ud i skoven, hvilket resulterede i flere punkterede cykler.

TV MIDTVEST sendte sidste år dette indslag om chikane mod mountainbike-ryttere:

Danskerne elsker at bruge naturen til sport - men når presset bliver for stort, opstår der konflikter og sommetider også farlig chikane.