Opdateret: Bil totalt udbrændt efter 100 meters kørsel

Onsdag formiddag brød der ild i en bil i Silkeborg. Bilen nåede at køre hundrede meter fra en tankstation, inden den gik op i flammer.

På rekordtid gik der ild i bilens kølerhjelm, og bilisten måtte springe ud. Foto: Peter Erfurt

Opdateret 18:16

Det har tidligere fremgået, at branden opstod efter en tankning. Det er ikke tilfældet. Ejeren af bilen havde i stedet været inde på tankstationen for at hente en pakke.

En mand fra Silkeborg fik sig en uheldig start på dagen.

Efter at have hentet en pakke på OK+ tanken på Vestre Ringvej i Lysbro ved Silkeborg, væltede flammerne nemlig op fra bilens kølerhjelm.

Da han først kommer ud på vejen, kommer der sådan et ”puf” fra motoren og en røgsky.

Lasse Magnussen, indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning.

- Da han starter bilen, har motoren nogle udfald. Og da han først får gang i den og får den ud på vejen, kommer der sådan et ”puf” fra motoren og en røgsky stiger op. Og så går det ellers hurtigt, siger Indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning, Lasse Magnussen.

Bilisten får kørt bilen ind til siden og kommer ud i god behold, hvorefter han ringer efter hjælp. Brandvæsnet kommer indenfor ganske kort tid, men da er bilen allerede meget udbrændt.
Årsagen til, hvorfor der pludselig gik ild i bilen, kender indsatslederen ikke.

- Det kan være mange ting. For eksempel kan det være en utæthed i benzinslangen, og så snart ilden får fat i kabinen, går det stærkt, siger Lasse Magnussen.

Selvom slukningskøretøjerne hurtigt var fremme udbrændte bilen totalt.

100 meter - længere kom bilisten ikke. Foto: Peter Erfurt

Bilen holder i Lysbro og er stort set udbrændt. Foto: Peter Erfurt