Ønsker flere udflytninger: Kan styrelse være på vej til Silkeborg?

Der er ingen grund til at vente. Sådan lyder opfordringen fra fem medlemmer af Venstres folketingsgruppe. De vil have flere arbejdspladser rykket ud i landet.

Der bør være flere arbejdspladser på vej ud i landet, mener fem medlemmer fra Venstres folketingsgruppe. Det skriver de  i en kronik i Jyllands-Posten

- Vi ønsker at skabe en bedre balance og mere hensyntagen til de forskellige områder i Danmark. Derfor hilser vi den udflytning af statslige arbejdspladser, der er i gang, velkommen og foreslår samtidig, at vi sætter gang i en ny runde, skriver de.

Den nuværende plan er, at regeringen vil diskutere flere udflytninger i 2018.

I kronikken peger Eva Kjer Hansen, Preben Bang Henriksen, Carl Holst, Anni Matthiesen og Hans Christian Schmidt på tre styrelser med over 800 fuldtidsansatte, som de mener, kan flyttes ud.

Det drejer sig blandt andet om Erhvervsstyrelsen, som de mener, skal flytte til Silkeborg eller Nykøbing-Falster.

Udover Erhvervsstyrelsen er der også tale om Bygningsstyrelsen, som skal til Skanderborg og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, som slet og ret skal flyttes til ”provinsen”.

Hvorfor en dyr adresse i København?

- Hvorfor skal Erhvervsstyrelsen for eksempel være placeret i København? Det ville give mere mening at flytte Erhvervsstyrelsens enhed på Langelinie til enhederne i Silkeborg eller Nykøbing Falster, skriver de fem folketingsmedlemmer i kronikken, som begrundelse for, hvorfor netop Silkeborg og Nykøbing-Falster er valgt.

De påpeger, at de nye stillinger der fulgte med sidste udflytningsrunde har haft et højt antal ansøgere, selvom de ikke længere lå i København. Derfor ønsker de blandt andet også at rykke Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte til et sted i provinsen.

- Hvorfor holder Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte til på Bredgade i København? Det er en dyr adresse, og uddannelsesstøtte kan lige så godt varetages fra et kontor i provinsen som fra et kontor i København.

Udflytning af arbejdspladser

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.